Najprej lep pozdrav vsem skupaj, sem nova na forumu. odkrila sem ga šele včeraj.
Imam velik problem s svojim Phalaenopsisom. Vem, da sem narobe skrbela zanj, ampak ne vem kako naj sedaj ukrepam! Se v naprej opravičujem za dolg post. Upam, da bo kdo pomagal.
Kot sem kasneje ugotovila, sem delala vse narobe - kako tudi ne, saj še nikoli nisem imela orhideje, pa nihče mi ni prav svetoval.
Imela sem ga na pisalni mizi, ki je le pol metra oddaljen od radiatorja.
Ni bil na direktni svetlobi, imel pa jo je premalo - od okna oziroma balkonskih vrat je bil oddaljen pol metra, za sobo pa se nadaljuje še meter zastekljenega balkona. Rekli so mi, naj ga dokaj redno zalivam - sem ga zalila na 3-4 dni. Ko je začela revica pešati, pa sem jo še presadila - in to v humus!!
Ko sem jo presajala, sem ugotovila, da so bile korenine in zemlja kar precej mokre - to pa ni dobro Najbrž sem jo utaplala, hkrati je bila na premalo svetlem, prevročem in ker se balkonska vrata odpirajo, še na prepihu!
Boga rožica je najprej odvrgla en popek, zdaj je že drugi čisto suh. Rumeneti je začel en list, zdaj rumeni že drugi! HELP!
Preselila sem jo na kuhinjsko okno, kjer bo imela več svetlobe. Lonček in podstavek sem dala v posodo z vodo (nima stika z vodo) in jo škropim 1x na dan po listih in zračnih koreninah. Radiator sem dala na minimum.
Kaj lahko še storim?? Si bo opomogla? Kaj pa glede humusa - znova presaditi je najbrž ne smem? (presadila sem jo pred nekaj dnevi)
Upam, da se je komu dalo vse to nakladanje brat in mi bo lahko kaj svetoval.
pozdravček vsem!