help!korenine

Rastline s fascinantnimi cvetovi prihajajo k nam iz celega sveta.
Dendrobium, Cymbidium, Oncidium, Brassia, Cattleya, Pleione, Paphiopedilum, ...

Moderatorji: dusanh, frenky, Moderatorji

help!korenine

OdgovorNapisal/-a ursa » 03 avg 2004, 19:57

hey!
imam klavrno cambrio in sem se odločila da pogledam vzrok njene klavrnosti! Vzela sem jo iz lončka in potegnila ven zelo malo, klavrnih korenin! ko sem pobrskala po zemlji sem našla veliko odpadlih korenin!
vzrok zato pomojem ni gnitje ker sem jo zalivala le enkrat tedensko!
ko sem začela iskati morebitni problem ( črv) med koreninami sem našla le razpadli les( k da bi en dau notri žaganje)?????ne vem če ma to kej :cry: :cry: zveze s tem da je klavrna :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
kaj mislite kaj je vzrok ???????
POMAGITE!
aweawa
ursa
Poznavalec
Poznavalec

Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a IndigoGrl » 03 avg 2004, 21:12

Ti si pridno zalivala, žaganje je zadrževalo vodo, k temu so prispevali še "mrzli" poletni dnevi, ko voda ni izhlapevala in je rastlina ni potrebovala(?!),...mogoče je tudi pretrda voda bila še zraven...in gnitje je tu. Samo ugibam. LP
IndigoGrl
Guru
Guru

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Breda » 04 avg 2004, 17:36

Urša, imela sem isti "problem" - sem skoraj utopila cambrio. Rešila sem jo tako, da sem s preostanka korenin umila vse, kar se je dalo, jo presadila in pustila, da se je substrat popolnoma osušil; od takrat je pa sploh ne zalivam več, temveč jo "kopam" - na kaka dva ali tri tedne jo namočim, da se dodobra napije, vmes pa ne dobi nič! Si je opomogla in ima že tri nove poganjkce-bulbice. Še to, ne vem, če je prav po pravilih, se mi je pa dobro obneslo: umila sem jo z destilirano vodo, prvo "kopanje" je bilo tudi z destilirano vodo+Medicoplant!
Lp, Breda
Breda
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ursa » 04 avg 2004, 20:22

HEJ!!!!

hvala!!! :wink:

zdej sem orhideji čist zamenala substrat pa presadila sm jo!!!!
Zalivala jo bom manj in upam da si bo upomogla!

: :lol: :P :o :D :) :wink:

urša
aweawa
ursa
Poznavalec
Poznavalec

Kraj: ljubljana

Vrni se na Orhideje

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek