Pozdravljeni!
Imam 5 phalaenopsisov, starih od 4 mesecev do 2 leti, ki vsi stojijo na okenski polici na vzhodni strani. Od tega štirje bujno cvetijo. Zalivam jih na 9-10 dni in to tako, da vodo nalijem v lonček in pustim stat pol ure, nato vodo odlijem in odcedim iz lončka. Nato še ponavadi čez dan ponovno odlijem vodo, če se nabere v lončku.
Danes sem jih ravno zalivala in sem opazila nekaj čudnega. Moj največji phal, ki sem ga kupila pred 4-imi meseci v Ocean Orhids in mu sedaj počasi odpadajo cvetovi, je imel spodaj v lubju dve takšni mali, po videzu sodeč, 2 cm veliki beli gobici. Sicer sem ju odstranila, ampak ne vem, če je še kakšna drugod po lubju. Bi bilo bolje, da jo presadim? Sicer pa ima ta phal zelo lepe zelene korenine. Je možno, da se je voda predolgo zadrževala v lončku?
Pa še eno vprašanje imam. Na drugih dveh (zelo cvetočih) phalih sem na steblih med cvetovi opazila takšne mini mini (cca 1-2 mm) prozorne kapljice, ki so bile po otipu malo lepljive. Kaj pa je to?
Sem že veliko prebrala o orhidejah, ampak tega pa še nisem zasledila, zato bi bila zelo vesela, če bi mi kdo izmed poznavalcev tukaj lahko podal kakšno mnenje o teh stvareh.
Za odgovore se že vnaprej zahvaljujem.
Lp vsem!