Vceraj sem se odpravila na potep v Volcji Potok, kjer je trenutno tudi razstava orhidej. Rastlinjak je manjsi kot sem upala da bo, vecino orhidej je bilo hibridov. Nekaj je bilo ze tudi odcvetelih, ker razstava ze nekaj casa traja in bo, ce se ne motim, trajala vse do konca avgusta. Ceprav se ni razstave metuljev jih je nekaj bilo in smo tudi te pofotkali
kar: Verjetno mislis dendija na 9. sliki, kjer je slikana cela rastlina? Pojma nimam kako se mu rece, sklepam da je bil hibrid, ker tiste dve ki sta bili botanicni sta imeli zraven listek z latinskim imenom - tale pa ni imel nic.
solinar: Tole je slikano z EOSom 10D z navadnim kit objektivom 28-80 (na macro se cakamo )
Po pravici povedano ima res se Bauhaus v casu razstave vec nenavadnih in nevsakdanjih orhidej . K sreci nismo sli samo zaradi razstave tja, pa potem nisem bila jezna .
So pa zelo lepe slike in jih je kar veselje pogledat.
Jaz sem danes svoje orhideje znosila ven, pa kar bo bo. Zdajle jih je par ur po malem napral dež, potem gredo pa pod streho.
Upam, da ne bo kakšne slane čez par dni ...
Hvala za odgovor, tale rumeni dendrobium je res krasen.
Tamika, ...za menjavo velja,....jaz pa ti menjam za že dogovorjenega D. parishiixnestor.
Malo pa se bom še pohvalila, ker sem res vesela - Angraceum scottianum in Dendrobium oligophyllum mi bosta cvetela (slike so v albumu). To ne bi bilo najbrž nič posebnega, če ne bi šlo za zelo mlade rastlinice, velike komaj nekaj cm.
Včeraj smo tudi mi bili na družinskem izletu v Volčjem potoku, kjer se odvija tudi razstava orhidej, nad katero sem bila zelo razočarana, kar nekaj orhidej je bilo že odcvetelih, itd