Ker sem danes povabljena na en rojstni dan h kolegici, ki je tudi velika ljubiteljica orhidej, sem včeraj popoldan letela po eno, in v naglici vzela dendrobium (niso imeli najboljšo izbiro). Kar lep, za 13 €. Ima 2 velika cvetna stebla v polnem razmahu in še dva manjša, ki bosta tudi v kratkem pokazala vso svojo lepoto.
Ker je bil zavit v celofan in ker se mi je zares mudilo nisem kaj dosti ugotavljala kaj in kako, v glavnem sem gledala cvetove in korenine in bila prepričana, da kupujem dendrobium phalaenopsis. Ko sem prišla domov in razpakirala, da bi vzela dol ceno pa sem ugotovila, da sem prinesla nobili (bi vzela še zase enega če bi bila prej pozorna).
Zdaj pa me zanima naslednje: ta vrsta dendrobiuma naj bi imela od nekje novembra dalje, pa do cvetenja, če se ne motim, popoln počitek - hladno in brez zalivanja, in ko se pojavijo cvetni nastavki zopet zalivanje.
Smo na pragu novembra, dendrobium cveti....in kaj zdaj. Verjetno za tega ne bo veljalo postno obdobje, ampak verjetno šele naslednjo sezono, do takrat pa verjetno normalno zalivanje - vsaj dokler cveti?