Dendrobium kingianum

Rastline s fascinantnimi cvetovi prihajajo k nam iz celega sveta.
Dendrobium, Cymbidium, Oncidium, Brassia, Cattleya, Pleione, Paphiopedilum, ...

Moderatorji: dusanh, frenky, Moderatorji

Dendrobium kingianum

OdgovorNapisal/-a brankec » 30 jan 2007, 22:09

Kupil sem necvetočo orhidejo Dendrobium kingianum cvet naj bi bil takšen kot je na sliki. Rad bi vedel ali jo kdo ima oziroma, če bi vedel kako z njo ravnati, kakšne pogoje zahteva.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Vsaka rožica je lepa.
brankec
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Connie » 30 jan 2007, 22:29

Tudi jaz imam tako orhidejo ter naravnega križanca z Dendrobium kingianum - Dendrobium x delicatum.
Jaz ju imam na vzhodni strani stanovanja.
Orhideja potrebuje dnevno temperuturo okoli 20 oC, ponoči je lahko kakšna stopinja ali dve manj. Pozimi zahteva vsaj en mesec počitka, torej brez zalivanja oziroma jo samo rosimo (s tem nastavi cvetne nastavke :wink:), drugače pa jo zalivaj močneje, tako da je substrat vedno vlažen. Paziti pa je treba, da v podstavku ni vode.

Upam, da ti bo to v pomoč.
Uporabniški avatar
Connie
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana okolica

OdgovorNapisal/-a brankec » 30 jan 2007, 23:43

Jaz jo nimam v substratu ampak privezano na lubju ali potem velja isto. Ali mora potem imeti visoko zračno vlago. Kako je potem z gnojenjem.
Vsaka rožica je lepa.
brankec
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Connie » 31 jan 2007, 09:31

Hm, za to pa ne bi znala povedati. Vem pa, da se ti dendrobiji dobro počutijo, ko je zračna vlažnost ca. 60 %.
Za gnojenje: med rastno dobo rabijo 1/4 koncentracije (1 pokrovček/4 litre) gnojila (jaz imam gnojilo za orhideje Cvetin od Agrolita).
Uporabniški avatar
Connie
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana okolica

OdgovorNapisal/-a tamika » 31 jan 2007, 10:32

Tudi jaz jo imam in mi obilno cveti. Kar se tiče vzgoje ne počenjam nič posebnega. Imam jo na JV oknu, zalivam na 10 dni, temperatura je okoli 20°C.

Odkar sem jo dobila nenormalno raste, tako, da jo bom morala spomladi presaditi v nov lonček. Poganja pa mi tudi keiki-ja!

Sliko pa si lahko ogledate na spodnjem linku:
Uporabniški avatar
tamika
Guru
Guru

Slike: 1

OdgovorNapisal/-a fuerteventura » 31 jan 2007, 11:33

Živjo!

Jaz jo imam tudi,ampak se mi zdi,da ji nekaj pri moji oskrbi ne paše najbolj. Sicer mi poganja veliko novih keikijev (že več kot 10),cvetela pa mi je samo enkrat,zdaj pa dela samo nove poganjke. Mogoče sem jo imel na ne dovolj svetlem mestu. Bila je že tako velika,da sem jo dal na pol in posadil v dva lončka,mogoče pa jo je to malo šokiralo,ne vem. Brez poškodb korenin žal ni šlo,ker so bile zelo prepletene.

Drugače pa jo zalivam enkrat tedensko,poleti več-imam jo zunaj,gnojim jo na dva tedna in občasno malo popršim po listih. Če jo imaš na koščku lubja,jo moraš redno pršiti po koreninah :wink:

Je kdo že presajal keikije tega dendrobija? Kako veliki morajo biti? In kako dolge morajo biti korenine :?:
Lp,Fuerteventura
fuerteventura
Ljubitelj
Ljubitelj

Vrni se na Orhideje

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov