Cvetovi se ne odprejo

Rastline s fascinantnimi cvetovi prihajajo k nam iz celega sveta.
Dendrobium, Cymbidium, Oncidium, Brassia, Cattleya, Pleione, Paphiopedilum, ...

Moderatorji: dusanh, frenky, Moderatorji

Cvetovi se ne odprejo

OdgovorNapisal/-a rumba » 03 feb 2009, 09:27

Živijo!
Sem že prečesala forum in ostali internet, pa še vedno ne najdem odgovora. Vsi phali so mi pognali po eno ali dva cvetna stebla, popki so se lepo razvili. Sedaj se vsi razen enega lepo po vrsti odpirajo. So v istem prostoru, ob oknu, v bližini ni radiatorja, nisem jih premikala, zalivam 1x tedensko, dognojujem 1x mesečno, v bližini ni kakega sadja, tega okna ne odpiram, da jih ne prehladim.... skratka, ne najdem odgovora, zakaj eden od phalov noče zacveteti, čeprav so se popki že lepo razvili. Sedaj pa so se začeli sušiti, dva sta že odpadla, pa tudi drugim ne kaže najbolje. :cry:
Je pa res, da se tisti z enim steblom veliko lepše odpirajo, kot tisti z dvema. Bi morala zaradi dveh stebelc početi kaj drugače? Mogoče več dognojevati? Zalivat?

Hvala že vnaprej.
LP,
Mojca
Uporabniški avatar
rumba
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a tamika » 03 feb 2009, 09:44

Nič več kot običajno.

Jaz imam en phal, ki naredi cvetno steblo in nikoli ne zacveti. Odkar ga imam je naredil že ene 5 stebelc, pa se ni noben cvetek še odprl.

Pač, lahko da ga je kaj zmotilo. To se običajno zgodi, ko je rastlina na novo prinešena iz trgovine, zaradu spremembe okolja itd.
Uporabniški avatar
tamika
Guru
Guru

Slike: 1

OdgovorNapisal/-a rumba » 03 feb 2009, 22:58

Tamika, hvala za odgovor.
Očitno imam doma en trmast phal. :lol: Kupila sem ga lansko zimo, je dolgo cvetel, nato pa to jesen začel poganjati dve novi stebli. Rastli sta zelo počasi, a sedaj so popki veliki že za uredu bonbon. Pa nič, dragi moj še ne ve, da sem pa jaz še bolj trmasta. :P
Uporabniški avatar
rumba
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

Vrni se na Orhideje

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov