Moj tudi bo zacvetel - prvič odkar sem ga kupila pred leti.
Sem pa res letos delala tako kot mi je svetovala Tamika, nekaj informacij pa sem našla tudi na spletu. Torej imela sem ga od maja do oktobra zunaj, kjer sem ga kar zalivala, mu dodajala gnojilo (ko sem se pač spomnila). Zdaj ko so se temperature spustile, pa sem ga dala v neogrevan predprostor. Tu je dovolj svetlobe in je kar hladno. Koliko stopinj imamo, ne vem, saj nisem nič merila. Zdaj ga nič ne zalivam, le občasno malo poškropim z vodo. In ravno prejšnji teden sem ga šla malo bolj natančno gledati in sem videla kar precej cvetnih poganjkov.
Ful sem vesela! Vam povem, da se sploh ne spomnim, kakšne barve je. Spomnim se le, da je bil takrat, ko sem ga dobila, res lep.
Sem pa že pred tem imela kak Cymbidium, ampak sem bila pri vzgoji zelo neuspešna. Po tem, ki ga imam zdaj, si nikoli več nisem kupila Cymbidiuma, saj se ves čas govorila, da s temi ne znam delati. No, pa sem se končno naučila. Upam sicer, da se ne veselim prezgodaj in da iz teh mojih poganjkov nič ne bo, ampak uspeh je že to, da so se cvetni poganjki sploh pojavili.
LP