Napisal/-a tamika » 23 jun 2007, 11:36
Kako pa je kaj z listi? Praviš, da je vse odvrgla, potem pa pognala nov vrh (cvetno steblo?). Najprej poskrbi, da si orhideja opomore - da ima nekaj zdravih listov in šele potem naj te skrbi za cvetje. Kot že nekajkrat prej: orhideje cvetijo za življenje! Torej tvoja orhideja lahko umira, cveti pa božansko, zato bi ti jaz svetovala, da če ne zgleda preveč zdravo (listi morajo biti lepi zeleni, trdi, pokončni ... korenine morajo imeti zelene konice ...) odreži cvetno steblo, presadi in pusti, da si malce opomore.
Tudi jaz imam eno podobno zadevo doma: že ko sem jo kupila ni zgledala preveč zdravo, vendar so me premamili cvetovi, potem pa so listi postajali rjavi - rumeni - suhi ... dokler ni ostal samo še eden. Potem pa sem jo lepo presadila in pustila pri miru. Eno leto je živela samo z enim na pol rjavim listom, potem pa je odgnala mladička, ki sedaj lepo raste in ima že 2 lista, od katerih je eden velik pribl. 10 cm in izgleda super.
Čez nekaj let pa se nadejam zopet cvetov! Glede na lepoto le-teh pa bo vredno počakati.
Lp, T.