No glede na moje izkušnje skakači niti niso tako nedolžna zadeva, če orhidejo obene še učiš plavati. V dar sem dobila phal, ki je imel nek madež na listu vendar mu takrat še nisem posvečala pozornosti. No nekega dne se je zgodilo, da so mi listi iz srčike ostali v rokah.
Po podrobnem pregledu sem ugotovila, da so jih pojedli skakači, ki se radi prehranjujeo z maldimi poganjki. Odšla sem v bližnji center Kalia in kupila nov substrat a ko sem odprla vrečo sem z grozo ugotovila, da je poln skakačev. Ker pač v bližini ni drugega vrtnega centra sem orhidejo vseeno posadila v ta substrat. Skakače sem skušala zatreti s piroxom a ni pomagalo ali pa nisem bila dovol vztrajna. Orhidejo sem pričela manj zalivati in pognala je dve novi rastlinici, ki kljub družbi skakačev že pol leta uspešno rasteta. Nauk zgodbe je vsaj v mojem primeru, da skakači niso problematični, če zadeve ne zalivaš preveč. Upam, da moja teorija drži
Spomladi pa bom rastlinici presadila v nov substrat, ki upam, da že v štartu ne bo poln skakačev.
LP