1=2 ;)

Rastline s fascinantnimi cvetovi prihajajo k nam iz celega sveta.
Dendrobium, Cymbidium, Oncidium, Brassia, Cattleya, Pleione, Paphiopedilum, ...

Moderatorji: dusanh, frenky, Moderatorji

1=2 ;)

OdgovorNapisal/-a pinpanpun » 07 jun 2007, 10:50

Pozdravcek...kupila sem novo orhidejo..in ko sem jo pregledovala v trgovskem centru,sem se razveselila,da imam kar dve:) Na slikci je vidno,da sem kupila orhidejo z mladickom....ima dvakrat po dva para listov.A mislite da bo tudi drugi par cvetel?Zaenkrat sta ti dve stebli opazni-da rasteta iz ene orhideje.Upam,da mi pozenejo stebla tudi iz druge...morda pa gre za mutanta :)Kaj mislite vi?Je ze kdo kdaj kupil kaj taksnega?:)Kdaj naj ju locim med seboj,ce sploh?
Hvala za odgovore...
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
;Lp
pinpanpun (ž) ;)
Uporabniški avatar
pinpanpun
Guru
Guru

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a baucika » 07 jun 2007, 12:25

Moji mama je dobila orhidejo v dar in je tudi pognala še eno zraven, tako kot tvoja. Jaz sem počakala tako dolgo, da sem videla, da imata obe zadosti korenin (zračnih in v zemlji) in sem ju potem previdno ločila in posadila vsako v svoj lonček. Rezultat je takšen, da ima mama svojo orhidejo še naprej in ji lepo sveti, zračne korenine ima tudi zdrave in lepe, jaz pa sem za "nagrado" uspešnega presajanja dobila podmladek, ki mi tudi zelo lepo raste, cveti in je zdrav.

lp
baucika
Expert
Expert

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a tamika » 07 jun 2007, 13:01

Jaz imam en mini phal, ki ima zraven sebe kar dva mladička.
Uporabniški avatar
tamika
Guru
Guru

Slike: 1

OdgovorNapisal/-a pinpanpun » 07 jun 2007, 14:07

morda kdo od vas ve kje bi se dalo kupit kaksen komplet za razmnozevanje orhidej s semenom..vse potrebno kar bi clovek za to zadevco potreboval?Hmm...tudi jaz bi rada poskusila sreco,kajti veliko berem,da nekateri to pocno.
;Lp
pinpanpun (ž) ;)
Uporabniški avatar
pinpanpun
Guru
Guru

Kraj: Maribor

Vrni se na Orhideje

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov