NO a je v vaših koncih že kaj gob??
danes sem nabral tole
http://www.moj-album.com/slike/6240/nJg ... AmKchD.jpg
Moderatorji: dusanh, Moderatorji
muha je napisal/-a:Čestitam!! Me kar malo daje zavist.
Še opombica: upam, da ostanke ostrganih betov neseš nazaj v gozd - ali pa vsaj doma pod kako grmovje, da ne gre micelij na smetišče. Če dolgo nosiš take ostanke na primerno zemljo, se lahko dogodi, da tam po nekaj letih začnejo rasti gobe!
LP
Tiger je napisal/-a:Živjo!
Kako kaj nabiranje, pri nas dele na veliko rastejo jurčki pa lisičke in sploh use , sam sem ponavadi hodil z atijem, danes pa sem se prvič odpravil sam in rezultat 8 jurčkov, 19 lisičk in marela (če katero ime ni pravo se opravičujem, tako jim mi pravimo). No za prvič je blo uredu, na žalost sem šel po isti poti po kateri je šel ati predvčeraj in je našel kar 63 jurčkov, tako da je zame malo manj ostalo, škoda da nimam digitalca ... Kako pa vi in nabiranje?
Lp
mihab je napisal/-a:sicer sam tudi najdem skoraj vedno najdem nekaj gob, me pa zanima v kaksnih gozdovih rastejo jurcki najpogosteje, oz katero drevje imajo najraje.
Zanima me zato, ker sem jih našel zraven iglavcev, pa listavcev pa v mešanih goszdovih ampak vedno samo posamične ali pa mogoce 2-3 nikoli pa neke večje količine skupaj
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov