Voda?

Mesojedke ali žužkojede rastline, kot jim tudi pravimo so močvirnate rastline, ki lovijo mrčes.
Dionea, Drosera, Nepenthes, Saracenia, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Mesojedec, izu, Moderatorji

Voda?

OdgovorNapisal/-a začetnik » 08 avg 2004, 20:30

Ubistvu imam 2 vprašanji...in zato tut odpiram nov topic(upam da imate moderatorji rajši novo temo kot pa da nadaljujem z vprašanji v neki drugi;če NE me prosim opozorite)

1. ALi mi kdo zna razložiti zakaj je voda iz pipe slaba za mesojedke.Zaradi mineralov,PH,samga apnenca???In pa še glede na habitat mesojedk,kakšna je vloga vlage.
Ali rabjo vlago zato da so lahko listi npr. mastni ali skozi liste vsrkavajo vodo
za fotosintezo?

Ali drži,da bolje manj vode kot preveč;se pravi bolje suša kot vesolnji potop? :P

2.Včeraj sem naprosil punco(rasprodaje :D )naj zavije v LJski Bauhaus da preveri in mi kupi novo mesojedko....nič razen gnile želosti.Potem sem popoldne obiskal še Kranjski OBI in spet skorajn nič.
Zanima me ali založenost odvisna od letnega časa,sedaj ko se bliža jesen ali pač krivo poletje in :P rasprodaje :P ?

Spet hvala za odgovore...
začetnik
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Radovljica

OdgovorNapisal/-a Meto » 08 avg 2004, 21:56

hm... en tedn nazaj so ble lepe v obiju LJ, verjetno je odvisn od dneva ke kupš

če kupš stare en tedn, jih prodajalci uničjo s trdo vodo...
Meto
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a izu » 08 avg 2004, 22:11

priporočam obisk ivotove strani pod novosti in shop
on ima lepe rastline preverjeno
jaz sem kupil od njega drosere in so zelo lepe
izu
Moderator
Moderator

Kraj: Zaboršt

OdgovorNapisal/-a Mesojedec » 09 avg 2004, 08:51

Ojla!

1. ALi mi kdo zna razložiti zakaj je voda iz pipe slaba za mesojedke.Zaradi mineralov,PH,samga apnenca???In pa še glede na habitat mesojedk,kakšna je vloga vlage.
Ali rabjo vlago zato da so lahko listi npr. mastni ali skozi liste vsrkavajo vodo
za fotosintezo?

Najbolj je problem zaradi apnenca, ki zvisuje Ph vrednost substrata. Skozi liste pa rastline vsrkavajo svetlobo za fotosintezo. Vloga vlage je verjetno v igri ravno zaradi naravnega habitata, kateremu so prilagojene. V mocvirjih je malo hranljivih snovi, zato so to mesojede rastline, ker pridobivajo potrebna hranila iz zuzelk. Posledicno pa je v mocvirjih in okoli vodnih podrocjih zaradi vode visja zracna vlaznost. :?: No, tako je moje mnenje.

Ali drži,da bolje manj vode kot preveč;se pravi bolje suša kot vesolnji potop?

Nekje vmes. Npr. za dionejo je priporocljivo, da je v podstavku voda. Ko voda izgine pa dolijemo svezo. Prav tako lahko skrbimo za rosike. Sarracenije pa je bolje zalivati od zgoraj, da se prezracijo korenine.

Lep pozdrav!
IvoJ
Uporabniški avatar
Mesojedec
Moderator
Moderator

Kraj: Kresnice

OdgovorNapisal/-a začetnik » 09 avg 2004, 21:09

Sem potešu svojo luknjo v neznanju...

Hvala
začetnik
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Radovljica

OdgovorNapisal/-a snopy » 12 avg 2004, 21:40

Mene pa zanima a je res treba tropske vrcnice zalivati od zgoraj ali rajsi v podstavek (v vrtnariji so mi rekli, da naj v podstavek). Pa a je res treba uliti nekaj vode v vrcke (spet nasvet iz vrtnarije). Pa še sam to, a je fajn da jo nonstop zalivam a sam enkrat na dan.
Hvala! :D
snopy
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Mesojedec » 13 avg 2004, 09:58

Ojla!

Sem si malo olajšal delo in poiskal post, kjer smo o tem že nekaj debatirali: http://www.rastline.com/viewtopic.php?t=349

Jaz jih pa najraje zalivam od zgoraj.

Lep pozdrav,

Ivo
IvoJ
Uporabniški avatar
Mesojedec
Moderator
Moderator

Kraj: Kresnice

Vrni se na Mesojede rastline

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov