Mesojedke ali žužkojede rastline, kot jim tudi pravimo so močvirnate rastline, ki lovijo mrčes.
Dionea, Drosera, Nepenthes, Saracenia, ...
Moderatorji: dusanh, izi, Mesojedec, izu, Moderatorji
Napisal/-a ^nemesis^ » 21 feb 2005, 13:16
živjo,obračam se na ves z velikim problemom.in sicer zanima me kaj je narobe z mojo dioneo.že poleti sem opazila da sarracenia ki jo imam potrebuje veliko več svetlobe kot dionea,zato sem jo premaknila kamor zdaj zelooo dobro uspeva.ko je na začetku zime tudi dionea začela izgubljati barvo sem tudi njo preselila,vendar to ni pomagalo saj je začela kar naenkrat poganjati cvetove(cvetela je že pred pol leta) in izgubljati energijo,noben izmed cvetov se ni uspel razcveteti zato sem jih porezala vendar so še kar naprej poganjali. prejšni teden sem porezala vse odmrle listke in nove poganjke cvetov.šotni mah mi je odmrl,kupila sem pa jo na začetku avgusta 2004.od vedno jo zalivam z deževnico.ali je mogoče da je šota že izrabljena in je potrebna presaditve?zobotrebec ki sem ga pustila zapičenega v šoto je postal svetlo rjav.
mlad pogled nikoli ne ugasne
-
^nemesis^
- Strokovnjak
-
- Kraj: petelinje
Napisal/-a Mesojedec » 22 feb 2005, 13:47
Ojla!
Tvoje vprašanje sem postavil v samostojno temo z naslovom Težave z dioneo
Če ima pogoje iste kot sarracenia, ki ji ti pogoji ustrezajo, potem jo presadi in upaj na najboljše. Želim ti obilo sreče in lepo dioneo!
Lep pozdrav,
Ivo
Zadnjič spremenil
Mesojedec, dne 23 feb 2005, 00:40, skupaj popravljeno 1 krat.
IvoJ
-
Mesojedec
- Moderator
-
- Kraj: Kresnice
-
Napisal/-a izu » 22 feb 2005, 15:02
Jaz se pridruzujem mesojedčevemu mnenju ker vem kako temeljito vzgojo rabijo sarracenie: vsako dnevno pršenje kajti imel sem eno in se je posušila ker sem šel na dopust pa nism mogu zrihtat da bi jo vsak dan pršili
-
izu
- Moderator
-
- Kraj: Zaboršt
Napisal/-a ^nemesis^ » 23 feb 2005, 09:57
živjo
izo ma js pa jo ne škropim kej preveč,sam v lonček ji natakam vodo,bom pa poskusla poleti bolj škropit k to poletje je bila malo uboga
tnx
držimo pesti za uspešno presaditev
mlad pogled nikoli ne ugasne
-
^nemesis^
- Strokovnjak
-
- Kraj: petelinje
Vrni se na Mesojede rastline
Kdo je prisoten
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov