Šota

Mesojedke ali žužkojede rastline, kot jim tudi pravimo so močvirnate rastline, ki lovijo mrčes.
Dionea, Drosera, Nepenthes, Saracenia, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Mesojedec, izu, Moderatorji

Šota

OdgovorNapisal/-a davidoff » 11 nov 2005, 18:07

Pozdravljeni!

Zanima me, če se da kje v MB šoto dobit? Vem da se da dobit z minerali bogato, sao jaz bi rabo pravo šoto...

LP

David
LP
David
davidoff
Expert
Expert

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a davidoff » 11 nov 2005, 18:38

aja, odgovor bi potreboval čim hitreje, saj imam nekaj uvoženih rastlinic, ki bi potrebovale čim hitrejše sajenje... no, zdaj vsaj vem da si morem narediti doma letno zalogo :D

LP

David
LP
David
davidoff
Expert
Expert

OdgovorNapisal/-a ursika » 12 nov 2005, 12:07

Jaz sem tud iz Mb,pa tudi še nikjer nisem zasledila šote, ki bi bila primerna za mesojede rastline :( . Svoje rastlinice sem že prestavila v hišo in imam drosero na toplem, saj baje ne potrebuje zimskega počitka, muholovko in saraceniji pa imam skupaj s kaktusi na hladnem, zdaj me pa zanima zakaj so se začeli saraceniji sušit čašice(ali je to normalno) ali bi lahko bilo krivo to, da je v dokaj malem teglu in bi jo morala presadit? A v kaj, saj nimam šote!!!
ursika
Poznavalec
Poznavalec

OdgovorNapisal/-a davidoff » 12 nov 2005, 12:32

saracenija potrebje zimski počitek... čaše se bodo zdaj posušile spomladi pa bodo zrastle nove... presajaj jo spomladi. no, očitno bom moral naročit šoto od Ivota. ursika poglej tukaj

http://users.volja.net/mesojedke/trgovi ... index.html
LP
David
davidoff
Expert
Expert

OdgovorNapisal/-a phoenix roebelini » 12 nov 2005, 14:21

Sote bogato z minerali ne vem kje bos dobil...ce jo sploh bos.Mislim da je vecinoma samo bolj revna iz litve.to pa dobis po 250 litrov za okrog 3000 sit.Mislim da jo prodaja zivex v storah pri celju.ce pa bi rad mel bolj bogato zemljo pa kupi plantelino zemljo.Aja pr nas pa mamo muholovec ki ga primemo v roko pa pook po muhi.Pa se zalivat ga ni treba. :D na mesojedke pa se res ne spoznam
phoenix roebelini
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: lasko

OdgovorNapisal/-a ^nemesis^ » 12 nov 2005, 16:29

to pa ne verjamem, da se v tako velikem mestu kot je maribor ne da dobiti ene šote, zagotovo jo imajo v kakšni drevesnici, seveda ne spraševat po šoti za mesojedke temveč po navadni šoti brez gnojil, po možnosti takšni ki je malo bolj kisle sestave:)
mlad pogled nikoli ne ugasne
^nemesis^
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: petelinje

OdgovorNapisal/-a ursika » 14 nov 2005, 20:30

Slika
A potem obema mesojedkama na sliki porežem čaše, če se bodo posušile?
ursika
Poznavalec
Poznavalec

OdgovorNapisal/-a davidoff » 14 nov 2005, 20:38

brez skrbi, ne bojo se vse posušile(vseeno rabijo nekaj zelenja za fotosintezo...). aja, šoto sem danes odril v Florininem vrtnem centru(koroška 171). 30 l = 960 SIT. prav poceni...
LP
David
davidoff
Expert
Expert

Vrni se na Mesojede rastline

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten