Mesojedke ali žužkojede rastline, kot jim tudi pravimo so močvirnate rastline, ki lovijo mrčes.
Dionea, Drosera, Nepenthes, Saracenia, ...
Moderatorji: dusanh, izi, Mesojedec, izu, Moderatorji
Napisal/-a davidoff » 11 nov 2005, 18:07
Pozdravljeni!
Zanima me, če se da kje v MB šoto dobit? Vem da se da dobit z minerali bogato, sao jaz bi rabo pravo šoto...
LP
David
LP
David
-
davidoff
- Expert
-
- Kraj: Maribor
Napisal/-a davidoff » 11 nov 2005, 18:38
aja, odgovor bi potreboval čim hitreje, saj imam nekaj uvoženih rastlinic, ki bi potrebovale čim hitrejše sajenje... no, zdaj vsaj vem da si morem narediti doma letno zalogo
LP
David
LP
David
-
davidoff
- Expert
-
Napisal/-a ursika » 12 nov 2005, 12:07
Jaz sem tud iz Mb,pa tudi še nikjer nisem zasledila šote, ki bi bila primerna za mesojede rastline
. Svoje rastlinice sem že prestavila v hišo in imam drosero na toplem, saj baje ne potrebuje zimskega počitka, muholovko in saraceniji pa imam skupaj s kaktusi na hladnem, zdaj me pa zanima zakaj so se začeli saraceniji sušit čašice(ali je to normalno) ali bi lahko bilo krivo to, da je v dokaj malem teglu in bi jo morala presadit? A v kaj, saj nimam šote!!!
-
ursika
- Poznavalec
-
Napisal/-a davidoff » 12 nov 2005, 12:32
saracenija potrebje zimski počitek... čaše se bodo zdaj posušile spomladi pa bodo zrastle nove... presajaj jo spomladi. no, očitno bom moral naročit šoto od Ivota. ursika poglej tukaj
http://users.volja.net/mesojedke/trgovi ... index.html
LP
David
-
davidoff
- Expert
-
Napisal/-a phoenix roebelini » 12 nov 2005, 14:21
Sote bogato z minerali ne vem kje bos dobil...ce jo sploh bos.Mislim da je vecinoma samo bolj revna iz litve.to pa dobis po 250 litrov za okrog 3000 sit.Mislim da jo prodaja zivex v storah pri celju.ce pa bi rad mel bolj bogato zemljo pa kupi plantelino zemljo.Aja pr nas pa mamo muholovec ki ga primemo v roko pa pook po muhi.Pa se zalivat ga ni treba.
na mesojedke pa se res ne spoznam
-
phoenix roebelini
- Uporabnik
-
- Kraj: lasko
Napisal/-a ^nemesis^ » 12 nov 2005, 16:29
to pa ne verjamem, da se v tako velikem mestu kot je maribor ne da dobiti ene šote, zagotovo jo imajo v kakšni drevesnici, seveda ne spraševat po šoti za mesojedke temveč po navadni šoti brez gnojil, po možnosti takšni ki je malo bolj kisle sestave:)
mlad pogled nikoli ne ugasne
-
^nemesis^
- Strokovnjak
-
- Kraj: petelinje
Napisal/-a ursika » 14 nov 2005, 20:30
A potem obema mesojedkama na sliki porežem čaše, če se bodo posušile?
-
ursika
- Poznavalec
-
Napisal/-a davidoff » 14 nov 2005, 20:38
brez skrbi, ne bojo se vse posušile(vseeno rabijo nekaj zelenja za fotosintezo...). aja, šoto sem danes odril v Florininem vrtnem centru(koroška 171). 30 l = 960 SIT. prav poceni...
LP
David
-
davidoff
- Expert
-
Vrni se na Mesojede rastline
Kdo je prisoten
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov