sonce

Mesojedke ali žužkojede rastline, kot jim tudi pravimo so močvirnate rastline, ki lovijo mrčes.
Dionea, Drosera, Nepenthes, Saracenia, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Mesojedec, izu, Moderatorji

sonce

OdgovorNapisal/-a ursika » 01 jun 2005, 10:53

Kupila sem dve mesojedi rastlini: Dioneo in Drosero in me zanima ali jim lahko veliko sonca škoduje?
Za dionejo sem prebrala, da jo lahko imam na takšnem soncu kot kaktuse. Ali to drži?
Drosera pa naj bi bila na bolj senčnem mestu, zaščitena pred vetrom,(???)
Ali lahko imam drosero na prostem, saj se bojim, da se bodo prenehale tvorit kapljice na listih, zaradi premalo vlage?
Zadnjič spremenil ursika, dne 02 jun 2005, 14:09, skupaj popravljeno 1 krat.
ursika
Poznavalec
Poznavalec

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Jure » 02 jun 2005, 10:30

Drži tako, kot si napisala. Rosika bo na prostem imela zelo velike kapljice od večera pa do srede dopoldneva, čer dan pa nekaj manjše. Le v hudi pripeki jih dejansko izgubi, ker mora tudi ona varčevati z vodo. Če je vajena življenja na prostem, ji še tako močno in dolgotrajno sonce ne škoduje. Zvečer bo že vse spet normalno.
Seveda pa je zunaj potrebno bolj skrbeti za vodo v substratu. Pri nekaterih tipih vremena se prst posuši v enem dnevu, za to jih je treba sproti oskrbovati z vodo. Drugič spet ne potrebujejo nobene dodatne vode po cel teden ali tudi več, pa čeprav je poletje.
Jure
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a ursika » 02 jun 2005, 14:11

Rastlinici lepo uspevata. Danes sem res opazila, da so zjutraj bile na kapljice na listih Drosere večje kot čez dan.
ursika
Poznavalec
Poznavalec

Kraj: Maribor

Vrni se na Mesojede rastline

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek
  • Premočno sonce
    Napisal/-a ursika » 14 jul 2007, 21:57
    2 Odgovori