Razmnoževanje Malajske vrčnice

Mesojedke ali žužkojede rastline, kot jim tudi pravimo so močvirnate rastline, ki lovijo mrčes.
Dionea, Drosera, Nepenthes, Saracenia, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Mesojedec, izu, Moderatorji

Razmnoževanje Malajske vrčnice

OdgovorNapisal/-a Katy » 14 nov 2004, 23:41

Pozdravljeni!
Rastlina mi sedaj dokaj uspeva. Sicer so se mi posušili vsi vrčki na rastlini (čeprav škropim rastlino 4-5 krat na dan), vendar ima zelo lepe nove poganjke in en mlad vrček :D . Upam, da se novi vrček ne bo posušil (nekje sem prebrala, da vrčki rastejo poleti). Sedaj pa me zanima kako se Malajska vrčnica razmnožuje?! Kakšna je verjetnost, da razmnoževanje uspe v naših pogojih (rastline namreč nimam v terariju).

Lp, Katy
Katy
Katy
Uporabnik
Uporabnik

bla

OdgovorNapisal/-a Jack » 15 nov 2004, 16:35

Bok!

Razmnožuje se s pomočjo novih poganjkov ki jih lahko šele kasneje odstraimo in s pomočjo semen.

LP

Gregi
Jack
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Brežice

bl

OdgovorNapisal/-a Jack » 15 nov 2004, 16:42

Še neki!
Najverjetneje se ti bo posušil še tisti vrček, kljub pršenju-tudi moji so se.
Je pa tako da vrčki zrastejo v prave oblike samo v topli polovici leta-razen če je v terariju s toploto, vlago in svetlobo.

LP

Gregi
Jack
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Brežice

OdgovorNapisal/-a Katy » 15 nov 2004, 17:43

Zdravo!
Hvala za odgovor. Sicer upam, da se vrček ne bo posušil (sem optimist), vendar sem razmišljala v tej smeri, da se bo posušil zaradi tega, ker bo preveč toplo (kurjava).

Še nekaj bi vprašala. Ali lahko te posušene vrčke odrežem? Vrčki sicer še niso čisto suhi, vendar so že čisto rjavi.

Lp, Katja
Katy
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a goranrasic » 15 nov 2004, 18:06

Ja, če so že čisto rjavi je bolje, da jih odrežeš. Sam sem imel še avgusta na moji okoli oz. točno 15 čas velikih 10-13 cm, zdaj pa nimam nobene več. Špricam pa jo tudi najmanj trikrat na dan.

Adijo

Goran
goranrasic
Expert
Expert

Kraj: Ljubljana

Vrni se na Mesojede rastline

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten