Presajanje saracenij

Mesojedke ali žužkojede rastline, kot jim tudi pravimo so močvirnate rastline, ki lovijo mrčes.
Dionea, Drosera, Nepenthes, Saracenia, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Mesojedec, izu, Moderatorji

Presajanje saracenij

OdgovorNapisal/-a davidoff » 11 mar 2005, 17:35

ojla!!
zasledil sem da se na substratu ne sme narediti navaden mah(podoben je studenčnemu jetrenjaku) in se mora rastlina presaditi. kako in kdaj je to treba narediti? če je rastlina velika ok. 30 cm se jo že lahko razsadi; mislim da jih je v lončku več :oops:
LP
David
davidoff
Expert
Expert

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a izu » 11 mar 2005, 17:46

Ja će ima "zimsko spanje" je ne moreš.Jaz bi na tvojem placu počakal da bo topleje in potem ko bo vreč sonca (več sonca hitreje raste se oprime) presadil.Če ti je da bi imel več rastlin preberi na kaki strani kako naresti iz ene sarracenie več le teh.
izu
Moderator
Moderator

Kraj: Zaboršt

OdgovorNapisal/-a Mesojedec » 13 mar 2005, 12:23

Ojla!

Ja će ima "zimsko spanje" je ne moreš.

Izu kje si pa to slišal?

Mah, ki se razraste na šoti po mojih izkušnjah ni škodljiv, le grdo izgleda.

Sarracenije in druge mesojedke, ki potrebujejo zimski počitek, je najbolje presajati/razsajati januarja in februarja, če pa še ne cvetijo tudi marca. Rastline namreč pri tem opravilu padejo v šok, če se jih moti med aktivno rastjo, torej od pomladi do jeseni, in potrebujejo kar nekaj mesecev, da si opomorejo. Tako se je prvič dogodilo tudi meni.

Če boš delil rizome sarracenij bodi pozoren, da ostane na vsakem ločenem delu nekaj koreninic.

Pa veliko sreče!

Lp Ivo
IvoJ
Uporabniški avatar
Mesojedec
Moderator
Moderator

Kraj: Kresnice

OdgovorNapisal/-a izu » 13 mar 2005, 16:51

Mesojedec nism slišal samo sklepal sem kar je najbrž zelo slabo sklepanje.Saj lahko pogledaš v podpis pa boš vidu :) .
" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
izu
Moderator
Moderator

Kraj: Zaboršt

Vrni se na Mesojede rastline

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov