Napisal/-a Jure » 25 avg 2005, 09:40
Sem že nazaj,
saracenije gojim vse v rastlinjaku, kjer imajo nekaj stopinj nad ničlo. Mnoge vrste lahko preživijo tudi pri nižjih temperaturah, vendar naše zime preizkušeno ne. Izjeme so, kot je napisal že Izi, samo S. purpurea in njene podvrste. Obstaja še ena zimotrdna vrsta, namreč S. rubra var jonesii, ki je pa itak nihče pri nas nima in je tudi ne morete kupiti.
Lansko leto sem nekaterim rastlinam decembra porezal vse liste in jih pustil vso zimo kar precej na temnem in hladnem. Znova so zaživele marca, ko so pognale cvetove in nato v aprilu in maju še liste. Očitno ni tak način vzgoje škodoval nobeni vrsti, kakšne prednosti pa tudi nisem opazil.
Dioneja ne preživi zime zunaj. Preverjeno.
Od rosik še ni nobena preživela zunaj, razen naših.
O gojenju v hladilniku sem bral marsikje, vendar tega nisem nikoli poskusil. Možno pa je, prav gotovo. Vendar imam rastline rajši na očeh.
Dr. Samuel Vergio Miensinompe je med mesojedci znan kot samotar. Ima neke teorije, malo odtrgane, o katerih pa nihče ne razpravlja, kaj šele, da bi jih kdo upošteval. Na mesojedkei se spozna samo zaradi atraktivnosti, tako kot na dinozavri. Ima nekaj dionej, pa še tem se pozna, da jih je ravnokar kupil, ne pa da bi jih gojil daljše obdobje.