Napisal/-a izu » 16 feb 2006, 16:20
Zaradi lažje preglednosti sem to prenesel iz druge teme!
Jack
Ljublitelj
Pridružen/-a: Pon Apr 2004 11:37
Prispevki: 41
Kraj: Brežice
Objavljeno: Čet Jun 10, 2004 9:19 pm 1 Naslov sporočila: Zamrzovanje cvetnega prahu
Pozdravljeni, nekaj me zopet zanima!
Ko zamrzuješ prašnik s cvetnim prahom (od dionaee), kdaj veš kdaj ga odrezati in ga dati v skrinjo. Ali lahko odrezeš kar celoten cvet in ga zamrzneš? Kdaj?
Nazadnje urejal/a Jack Pet Jun 11, 2004 12:19 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Jure
Expert
Pridružen/-a: Pon Sep 2003 16:22
Prispevki: 290
Objavljeno: Pet Jun 11, 2004 7:12 am 2 Naslov sporočila:
Pestiča nimaš kaj zamrzovat. Razen morda v kakšnem znanstveno-fantastičnem filmu. Ko pestič enkrat odtrgaš, se ne razvija več in ga v reproduktivne namene ne moreš več uporabljati. Za hrano pa tudi ni.
Verjetni si imel v mislih prašnike. Te lahko odrečeš takoj, ko se cvet odpre pa do zadnjega dneva cvetenja. To je običajno 3-4 dni. Če odrežeš celoten cvet, boš imel nekaj več dela pri odmrzovanju, ker bo izgledalo kot razmočen pivnik. Bolje je uporabiti kar samo prašnike.
Še vedno se sprašujem, za kaj neki potrebuješ zamrznjen cvetni prah. Saj dioneje pa res cvetijo vse hkrati. Bistveno je predvsem, da imaš dve različni rastlini.
Nazaj na vrh
Jack
Ljublitelj
Pridružen/-a: Pon Apr 2004 11:37
Prispevki: 41
Kraj: Brežice
Objavljeno: Pet Jun 11, 2004 12:17 pm 3 Naslov sporočila: Prašniki
Ups malo sem falil, ja res sem mislil na prašnike. Sem že popravil. Zamrznil ga bom zato ker mi cveti samo ena, za drugo pa ne vem kaj čaka.
" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "