V bistvu sem že v osnovni šoli imela doma kar nekaj mesojedk in so vse lepo rastle. Potem smo se preselili in sem jih morala dati babici. Sedaj pa sem v sobi naredila nekaj prostora in ga uredila za medojedke. Nepentnice pa so mi všeč, ker sem kot mala deklica dobila eno zastonj v cvetličarni, kjer so mi zatrdili, da je že skoraj odmrla in da nima smisla da se trudim. No ta nepentnica je danes tako velika, da babici zaseda ogromno prostora in vrčki so fantastični. Sedaj smo ji mlade rastlinice, ki so pognale odspodaj presadili in jih nekaj dobim v svojo sobo. Zakaj pa tale nepntnica? Nasploh so mi všeč mesojedke te vrste in tale je res nekaj posebnega, pa sem mislila, da jo kdo tukaj ima ali pa me bo znal usmerit kje dobiti. Nasrečo pa zelo dobro poznam gospoda, ki ima vrtnarijo in je obljubil, da če jo bo lahko dobil ali pa vsaj kakšno posebno vrsto nepentnice, ki je drugače tukaj ni za dobi, da bo jo probal naročiti . tako, da držimo pesti.
Zdaj si nas pa dobro zdražila in boš dobila domačo nalogo, da greš k babici, poslikaš nepentico in nam natančno opišeš njen način gojenja (poleti, pozimi). Najbrž ne gre za način gojenja "slepa kura zrno najde", ampak babica upošteva neka pravila.