Muscipula dionea - preveč pasti???

Mesojedke ali žužkojede rastline, kot jim tudi pravimo so močvirnate rastline, ki lovijo mrčes.
Dionea, Drosera, Nepenthes, Saracenia, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Mesojedec, izu, Moderatorji

Muscipula dionea - preveč pasti???

OdgovorNapisal/-a Beka » 07 maj 2006, 18:14

Zdravo!

Spet imam problem... Moja muscipula ima ogromno pasti, trenutno je odprtih 13. Nekje sem prebrala, da ni dobro, da je prevec odprtih. Ujela ni se nič, vsaj ne da bi jaz videla, pa jo dnevno občudujem. In pasti tudi niso nič obarvane, vse so zelene tako kot drugi listi. Cvetela tudi še ni nikoli. Imam jo že 2 leti, poleti zunaj, ko je hladno v stanovanju. Zalivam jo z deževnico in tudi škropim z deževnico (vsaj 3 x dnevno).
Kaj je narobe, da niso pasti nič obarvane in nič ne vlovi? To verjetno ni najboljše za mesojedko, kaj? Očitno je vegetarijanka. :?

Hvala za odgovore!

Lp, Beka
Beka
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Trbovlje, Maribor

OdgovorNapisal/-a Mesojedec » 07 maj 2006, 18:53

Oj!

Spet imam problem... Moja muscipula ima ogromno pasti, trenutno je odprtih 13. Nekje sem prebrala, da ni dobro, da je prevec odprtih.

Kje so te pa to nahecali?

Glede barve pa je mogoče samo takšen klon, da ima samo zelene liste. Ne skrbi, meni se zdi zdrava.

Lp Ivo
IvoJ
Uporabniški avatar
Mesojedec
Moderator
Moderator

Kraj: Kresnice

OdgovorNapisal/-a izolan » 19 maj 2006, 00:02

Jaz se tudi strinjam z Mesojedcem, da je zdrava. Jaz imam moje že drugo leto pa uspevajo na veliko. Zalivam jih pa samo z deževnico in narejeno da kaplja voda v preluknjan kozarček na sredini posode.
izolan
Guru
Guru

Kraj: Izola

OdgovorNapisal/-a Beka » 19 maj 2006, 10:19

Najlepša hvala za odgovore!
Moja je čisto boga. Vsaj zgleda tako v primerjavi z slikami vaših. Liste ima dolge in potem malo past na koncu. Pa se listi so čisto ozki in se nekako navzdol vihajo. Izgleda kot, da je cel čas uvela. Nič še niulovila. Zdaj jo imam že zunaj, kjer jo še vedno škropim z deževnico in zalivam z deževnico. Ful pazim, da se zemlja res nikoli ne izsuši.
Ko si bom kje sposodila digitalca, jo bom slikala in poslala sliko, da boste lahko še videli v čem je problem, ker bolje nekako ne znam razložit, ampak občutek imam, da je nekaj narobe z njo. :(

Lp, Beka
Beka
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Trbovlje, Maribor

OdgovorNapisal/-a ^nemesis^ » 21 maj 2006, 00:05

živjo
kaj pa vem ,jaz je nebi toliko škropila...voda+sonce rožo ožgejo, jaz jih nič ne škropim pa mi že 3 leta uspevajo zelo dobro..samo vodo mam stalno v podstavku
mlad pogled nikoli ne ugasne
^nemesis^
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: petelinje

Vrni se na Mesojede rastline

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov