Jaz moji dioaneji sploh ne dajem muh,in je ne dajem na tako mesto kjer bi se lovile kar same od sebe! Trenutno je do sedaj pojedla samo eno, pa se to sem sam dal noter ko experiment!Je boljse za rastlino da nima muh ali pa zelo redko kdaj.Ko nima muh v pasteh je hitrejši in močnejši efekt fotositeze, z tem večja ter lepša rastlina! Tako da vzamte muholovec v roke
!
Jaz sem si kupil muholovko včeraj, pa me zanima če jo je treba presaditi v večji lonček, pa kot sem prebral da rabi vodo, če lahko v podstavek nalijem vodo tako da bo nonstop na voljo. Postavljeno imam na zunanji polici na južno stran, bo tako v redu? Pa ko vsi nekaj govorite o šotnem mahu, kaj to je za presajanje ali pač se lahko kupi neglede kakšna zemlja/šota samo da je kisla?
Jaz bi pustil tvojo muholovko za kak mesec ali 2 v tem loncku nato pa glede na potrebo prostora izbral primerno velikost lončka.
Jaz mojo Dioanejo zalivam z dezevnico in sicer vsaka dva dni.Zalijem tako ta se spodaj v podstavku nabre kak centimeter vode in pustim vse pri miru 2 do 3 dni, glede na potrebo.(zemlja mora biti vedno mokra,)Vsako pretiravanje škodi. Glede sočne lege! Za začetek jo pusti kaki 2-3 ure na direktnem soncu na to jo daj v polsenčno lego da se privadi, ker v trgovinah navadno ležijo notri kjer ni direktnega sonca, zato se mora najprej privaditi! Čez kakšen teden dobrega sočenja pa je lahko brez skrbi cel dan na direktnem soncu, to mojim dioanejam zelo paše.Edino bodi pozoren na zemljo da je dovolj mokra kajti sonce izsušuje zemljo,zalivaj pa jo zvecer ko ni več sonca da rastline ne bo ožgalo.
Glede zemje pa vem da mora biti šota,kremenčev pesek, ter dobro tudi če je zraven še šotni mah ki zadržuje veliko vlage! Za več podrobnosti pa ti naj pove kdo ki je bolj izkušen kot pa jaz!