Moderatorji: dusanh, izi, Mesojedec, izu, Moderatorji
htf_lover je napisal/-a:1. Ta mešanica ni vredu, navadna zemlja je za mesojede rastline strup. Posaditi jih moraš v mešanico šote in perlita v razmerju 50:50. Namesto slednjega je lahko tudi kremenčev pesek. Kaj pa so te kroglice? Čimprej jih presadi.
2. Prestavi jo kar na prosto, ima rada veliko sonca. Všeč ji ni le močna pripeka, ko so pasji dnevi. Muhe si naj ulovi sama, ne smeš je hraniti, ker tedaj pasti hitreje propadejo. Jaz hranim le mlade rastline in tedaj dam 1 žuželko na rastlino. To pa ponovim na približno 3 tedne. Mlade rastline rastejo hitreje, če bočasno nekaj ujamejo. Če pa jo preveč hraniš, pa lahko propade. Na okesnkih policah najboljše uspevajo mastnice, nekatere rosike(na sončnih oknih) in mešinke.
3. To niso cvetovi, ampak so listi... Rdeči postanejo, če imajo zadosti sonca. Je pa tudi odvisno od kultivarja, nekatere so vedno zelene. Zelo pomemben je tudi letni čas. Jaz gojim 3 vrste. Typical, Big mouth in Red dragon. Prva je v glavnem zelena, pasti postanejo rozaste v notranjosti šele poleti. Big mouth ima notranjost pasti zelo barvito, pri meni pa ne pride tako do izraza, ker so se mi rastline razdelile in rastejo ena prek druge. Red Dragon pa je v celoti rdeča. Vse pa rastejo v isti posodi.
4. Pasti pusti na miru, ker če jih dražiš, ti bodo propadle. Hrano naj v miru prebavi, ko bo past odprla bo lahko ponovno ulovila plen.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov