Mesojedke naprodaj - okolica Gornje Radgone

Mesojedke ali žužkojede rastline, kot jim tudi pravimo so močvirnate rastline, ki lovijo mrčes.
Dionea, Drosera, Nepenthes, Saracenia, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Mesojedec, izu, Moderatorji

Mesojedke naprodaj - okolica Gornje Radgone

OdgovorNapisal/-a Horukaze » 21 okt 2006, 07:42

Včeraj sem bil pri Kurbusu (vrtnarija v Meleh), pa sem videl da imajo Nepenthes Alate znižane za 50%. Rastline so kar v dobrem stanju. Imajo se tudi kar precej dionej (1200 SIT), med katerimi pa že zaćnejo kake odmirati.

Nephetes pa ze dolgo hočem imeti, pa je bila predraga 5.000 SIT, zdaj pa je 50% ceneje, tako da tisti ki jo hoče imeti naj samo gre pogledat, zdaj stanejo 2500 SIT. Včeraj so še imeli 6 rastlin.
Prodajalke so me pa zelo presenetile. Jaz sem se sprva delal kot da nič ne vem o mesojedkah. Sem pričakoval da so bili tako "pametni" pa so "vodo" iz vrčkov vlili ven, potem pa vidim da je notri. Potem pa me se prodajalka opozori, da mora biti voda vedno notri, pa da samo destilirana voda ali deževnica, pa visoka vlaga, tako da sem jo samo pogledal da je vse to vedela. Sem se ze sprva sekiral da nebi nalili navadne vode v vrčke, pa je rekla da je destilirana voda.
Potem ji je punca povedala da itak vse to vem, ker imam že doma kar precej mesojedk, pa me je ona samo pogledala pa se začela opravičevati :twisted: :D :D
Imajo pa se tudi eno malo drugačno sorto, ki je precej večja, stane pa okrog 15.000 SIT. Pa se me prodajalka vprasa kaj pa tale, če mi ni všeč, pa sem direktno rekel da bom prišel ko bo v akciji. Pa mi ona samo odgovori da naj se pogovorim z šefom, da se lahko brez problema uredi kak popust :shock: :shock: :shock: :shock: :D :D :D :D

He,he to je zdaj moj prvi prispevek pa je že tako dolg :D :D :D :D

Videl sem da je več članov foruma z naših delov, pa sem zato napisal, ker je le 50% popust, če koga zanima.
Horukaze
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Okolica Gornje Radgone

OdgovorNapisal/-a Horukaze » 21 okt 2006, 11:45

Velika je 70 cm, največja čaša pa meri 20 cm
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Horukaze
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Okolica Gornje Radgone

OdgovorNapisal/-a izolan » 28 okt 2006, 02:07

Pozdravljen, te morem najprej razočarati da te ga nepenthesa Miranda (ta velik), ga ni več, sem ga jaz v ponedeljek kupil, bil je na znižanju in je šel. tako da mi zdaj že visi doma. Je pa res v dobrem stanju. Drugi nepenthesi pa niso v akciji.

No za tiste ki jih želijo imet sem jih vedel v vrtnariji gomzi pri kranju imajo Nepenthes Alata po ceni 1200 sit v nepreveč dobrem stanju. Mogoče pa se še rešijo.
izolan
Guru
Guru

Kraj: Izola

Vrni se na Mesojede rastline

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov