Majhne bele mušice

Mesojedke ali žužkojede rastline, kot jim tudi pravimo so močvirnate rastline, ki lovijo mrčes.
Dionea, Drosera, Nepenthes, Saracenia, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Mesojedec, izu, Moderatorji

OdgovorNapisal/-a McBobo » 19 jun 2007, 22:00

Jack je napisal/-a:izolan, bolhač je raztopina iz rastline Bolhača, tako da je čisto "pure nature" in ni iz nobenih kemikalij, ravno zaradi tega ga priporočam

Kje se pa dobi ta Bolhač?
No, sicer sem pa poizkusil zgoraj omenjen postopek z namakanjem Drosere pod vodo in moram rečt, da je postopek učinkovit. Rastlino sem imel skupaj z zemljo v lončku namočeno v destilirani vodi 2 dni. In nobenega znaka gnitja. Sem mislil, da bo rastlinica začela gniti, ker je bila toliko časa pod vodo. Vsa bela golazen pa je kmalu priplavala na površje vode. Ampak, ker sem pozno opazil, da se nekaj dogaja z njo; namreč pol listol je porjavelo, jo je ostalo samo še pol zdrave. Upam, da jo oživim. Najprej jo bom presadil v večje korito in svežo šoto.
McBobo
Ljubitelj
Ljubitelj

Kraj: Gorenjska

OdgovorNapisal/-a Jack » 19 jun 2007, 23:59

dobi se ga v vtrnih centrih...jst sem ga kupil v kalii...ista pršilka kot za biokill
Jack
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Brežice

Bele mušice

OdgovorNapisal/-a Pixie » 21 jun 2007, 12:07

Kot sem ze nekaj casa nazaj porocala, so se mi pojavile bele musice na sivkah (lavanda). Najprej sem poskusala z namakanjem za 1 dan...nekaj dni je bilo videti uspesnih, nato pa spet. Kasneje sem vse 'okuzene' loncnice postavila na direktno sonce. Nekaj casa sem jih preverjala in se je cez cas izkazalo da jih ni vec. Kako dolgo bo trajalo ne vem, ampak so sivke videti ,koncno, zdrave.

*loncnice imam na balkonu
Pixie
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: ptuj

Prejšnja

Vrni se na Mesojede rastline

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten