Jure je napisal/-a:P.S. za Alpigeno: nisem več sam in edini, na srečo imam že nekaj podmladka. Izolan je celo v dvojini. Aj, Izu, pa še kdo, imajo že ogromno izkušenj. Potem je tu še Aleš, ki pa ni na forumu. Na žalost pa je Mesojedec obupal. Velika škoda, a obljubil je, da se bo še vrnil na sceno.
Hvala Jure, vendar tako kot Izolan tudi jaz mislim, da se imam še marsikaj za naučiti od vas "strokovnjakov".
Ko sem jaz kupila prvo mesojedko - N. ventrata - (pa tudi prvo orhidejo), sem bila prepričana, da mi bo usahnila. Kasneje pa sem bila kar presenečena, ker mi je kar naprej dobro uspevala in rasla. Tako sem se začela malo bolj zanimat za mesojedke na internetu, nabavila literaturo - knjigo Savage Garden...hvala za naslov Jure - in si nabirala izkušnje z vedno več rastlinami, tako da jih skorajda nimam kam več dat.
Vsekakor pa ni res, da ti mora prva mesojedka usahniti, tudi če je kupljena v trgovskih centrih. Jaz sem jih že kar nekaj kupila v Kaliji, Bauhausu, ... pa mi do sedaj ni še nobena usahnila. Res pa je, da jih moraš kupiti, ko jih dobijo in ne kasnje, ko so že vse uboge, ker nepravilno ravnajo z njimi.
Predvsem pa je važno, da se o vzgoji mesojedk pozanimaš že pred oz. ob nakupu in ne šele takrat, ko ti začne usihati.