Invazija uši!

Mesojedke ali žužkojede rastline, kot jim tudi pravimo so močvirnate rastline, ki lovijo mrčes.
Dionea, Drosera, Nepenthes, Saracenia, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Mesojedec, izu, Moderatorji

Invazija uši!

OdgovorNapisal/-a Andrejca » 26 sep 2004, 12:22

Zdravo!
Že približno en mesec se bojujem z ušmi na mojih mesojedkah. Najprej so obsedle samo eno, sedaj pa so že na vseh. Sprva sem jih nekajkrat očistila kar z robčkom, vendar so spet prišle. Poskusila sem tudi že s sprejem, vendar so spet tu. Kaj naj storim da ne bodo neustavljive rastlinojedke pojedle mojih mesojedk? :cry:

LPA
:)
Andrejca
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Bled

OdgovorNapisal/-a IndigoGrl » 26 sep 2004, 12:43

Tudi meni so napadle mesojedko modrozelene uši, ima že deformirane ter majhne pasti in slabo ji kaže. Ne morem se jih znebiti, kljub temu da sem že 2x škropila z insekticidom. :!:
IndigoGrl
Guru
Guru

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Jure » 26 sep 2004, 16:50

Koliko pa jih imata, rastlin mislim. Če bi bili kaparji, potem ne rečeme. Kadar jih napadejo pri meni, jih vse potamanim z dvema prstoma leve roke. Rastlin pa imam kar precej. Ker uši hitro rastejo in dozorijo, jih je treba odstranjevati res vsak dan. Potem je pa kmalu konec njihove invazije. Bolj problematično pa je, če te uši prihajajo od kod drugod, recimo s kakšnega drevesa. Ampak tudi to ne raja večno. Torej dosledno in vsak dan, pa bo.
Sicer pa jih zatre že precej blag insekticid, Actelic naprimer. Sprejev pa ne uporabljajta, ker delujejo kot zmrzovalnik in uničijo rastline. Spreji so uporabni samo za rastline, ki imajo zelo usnjate in debele liste. Biokil ni za rastline, pa čeprav na njem tako piše.
Jure
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a Andrejca » 27 sep 2004, 11:28

Diagnoza je padla in zdravljene že poteka :D Imam 4 rastline. 2 muscipule, drosero adelae in drosero capensis. Slednji sve sta zgleda najbolj slastni in najtežje se čistita. Adelae je zaradi uši sicer popolnoma brez "prebavnih kapljic" - amatersko rečeno - (upam da ne bo podlegla). Capensis pa je zaenkrat še v finem stanju.
Upam da bodo kmalu zdrave, pa čeprav nekoliko deformirane :?

Hvala za pomoč!
LPA
:)
Andrejca
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Bled

Vrni se na Mesojede rastline

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov