Ja sorry, kr res ne vem kaj nardit pa sm čist zmedena.
da boste vedl, d sm prebrala napotke in teme na straneh za mesojede rastline, vendar se z njih ne znajdem kj dost. na enih straneh piše tko, drugje pa drugač. prebrala sm glede šote, vode, svetlobe. še vedno pa ne vem, kako naj naredim terarij.
na neki strani piše, naj se na stranice terarija nalepi lubje in razpršilci, na drugi pa to sploh ni omenjeno, piše le naj se na stranice prilepi ogledalo. kaj je bolje, pa kako se terarij nato odpira, kot akvarij na vrhu?
če se naredi tako, da sprednjo stranico dvigeš-ne vem kako, ampak če, kaj ne bo zemlja padla ven?
kako pa je s kakšnim peskom in okrasnimi kamenčki v terariju, je to sprejemljivo?
če bi imela terarij na manj svetlem prostor, bi ga mogla opremit z lučmi, kakšne so najboljše?
bi lahko v terariju kombinirala vodne mesojede rastline (če notri naredim kot nekakšen bazenček) in kopenske?
pri katerih rožah pa lahko odrežem list in ga podtaknem, da se zakorenini?
to velja za vse?
"skorajšnji cvet" sem odstrigla, ga zavržem ali se ga da mogoče podtaknit, kako se potem razvije nova rastlina, ker sem nekaj podobnega videla na slikah?
hvala za odgovore, pa čeprav ste odgovarjali z manjšo jezo, kar ne bi bilo treba, sem pač malo živčna ker ne vem kako in kaj in so drugi odgovori nekoliko površni ali pa jih ne razumem najbolje. se opravičujem, samo malo več strpnosti in manj jeze vam ne bi škodilo.lp