Drosera capensis

Mesojedke ali žužkojede rastline, kot jim tudi pravimo so močvirnate rastline, ki lovijo mrčes.
Dionea, Drosera, Nepenthes, Saracenia, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Mesojedec, izu, Moderatorji

Drosera capensis

OdgovorNapisal/-a Vet » 28 sep 2004, 20:58

Danes sem si kupil to "rastlinico" pa me zanima kako jo gojiti. Ali lahko pršim po listih? Približno temperaturo ? Je prekuhana voda vredu ali mora biti destilirana ? koliko krat moram pršiti če je zunaj terarija ? Ali je lahko v podstavku voda ? itd.
Vet
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a izu » 28 sep 2004, 21:07

Če nimaš deževnico ti lahko jaz eno vrečo deževnce prnesem(je okol 2l notr)
A je to ta rastlina k ma na Y liste??Če je mi prosim povejte zakaj meni ne dela na listih kaplji??zalivana je dost svetlobe je dost bnajbrž vlaga??
izu
Moderator
Moderator

Kraj: Zaboršt

OdgovorNapisal/-a Vet » 28 sep 2004, 21:15

Ne ni to tista, ta ima normalne podolgovate liste. Nevem zakaj nebi delala kapljic mogoče je res vlage premalo.
Vet
Uporabnik
Uporabnik

Voda

OdgovorNapisal/-a izi » 28 sep 2004, 23:06

Prekuhana voda je še vedno trda. Uporabljaj izključno deževnico ali destilirano vodo. Lonček imej v posodi z vodo, rositi ni treba.

lpi
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

Kraj: Lesce

OdgovorNapisal/-a Vet » 29 sep 2004, 14:11

Še eno vprašanje ali je normalno da se zunanji listi čisto spodaj sušijo medtem ko v centru rastline poganjajo novi. (podobno ko pri difenbahiji :))
Zanima me tudi zračna vlaga v sobi je nekje 60% in 70% (malo butasto ampak, ali pomaga če v bližino rastline postavim lonček z vodo?)
Vet
Uporabnik
Uporabnik

???

OdgovorNapisal/-a Marsumioon » 04 nov 2004, 17:46

Mislim da ne pomaga. No, mogoče malo že ampak kaj preveč pa ne.
Mislim da bilo boljše zdaj ko kurimo na radiotor boljše dati tisto posodico v kateri je voda !
Marsumioon

OdgovorNapisal/-a izu » 07 nov 2004, 17:18

Kaj komplicirate da daš v bližino lonček z vodo??Daj lonček z rastlino p posodico z vodo ampak mora biti posodica vsaj 2 cm širša od lončka.

P.S.,Da vam še jz mal zatežim:Mam en problem ki ga ne znam rešit in sem že drugje tzežil samo ne dela.Pri vseh rožah v moji soi ki so stalno vlažne po substratu imam take male mušice ki samo plezajo in se skrijejo v podlago. Kupil sem zdravilo ki ga zmešaš z vodo in sem že 2 krat pošprical pa nič ne pomaga.!!! :!: KAJ NAREST!!! :!:
izu
Moderator
Moderator

Kraj: Zaboršt

Vrni se na Mesojede rastline

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov