Dionaea in propad le nje

Mesojedke ali žužkojede rastline, kot jim tudi pravimo so močvirnate rastline, ki lovijo mrčes.
Dionea, Drosera, Nepenthes, Saracenia, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Mesojedec, izu, Moderatorji

Dionaea in propad le nje

OdgovorNapisal/-a ^nemesis^ » 21 mar 2005, 15:15

živjo
mene pa zanima če dionea k enkrat odmre(se ne ve če je čist odmrla) lhk pol še kej požene,k nekism prebrala d u naravi čez zimo odmrejo pa spomladi spet vzklijejo, drgač so ji pa vsi listi porjaveli :oops:
mlad pogled nikoli ne ugasne
^nemesis^
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: petelinje

OdgovorNapisal/-a izu » 24 mar 2005, 20:14

Ja pusti čez zimo ali pa samo nekaj časa če nimaš potrpljenja kajti -po Ivotovem nasvetu- sem pustil Drosero (vem samo rod več pa ne :() ki se mi je posušila in sem danes (pred eno uro bolj točno :)) mel preveč cajta in pogledal rastline.Opazil sem majhne smotane mušice ki sem jih že omenjal da mi grenijo življenje.Pri Dionaei ki sem jo tudi imel sem zemljo vrgel v wc prej pa pregledal korenine,en od razlogov so bile mušice ki jih je bilo mljon ampak čist zares polno belih pikic.Potem sem šel ven pa vrgel Drosero iz posode nakar na dveh koreninah zagledam na vsaki po eno mlado rastlinico.Takoj sem šel noter in zvedel da nimam šote.Letel sem k sosed kjer majo vrtnarijo in dobil pol žakla (30-40L) zastonj.Nato sem dal prejšnjo zemljo stran in sta se tedve korenine ločile od drugih in sem najprej posadil druge korenine 2 cm pod zemljo so pa mlade rastlinice.Zahvala gre Ivoti in moji potrpežljivosti (lenobi) da sem samo zalival Drosero :) :).
" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
izu
Moderator
Moderator

Kraj: Zaboršt

Vrni se na Mesojede rastline

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov