Brocchinia - Bromelija

Mesojedke ali žužkojede rastline, kot jim tudi pravimo so močvirnate rastline, ki lovijo mrčes.
Dionea, Drosera, Nepenthes, Saracenia, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Mesojedec, izu, Moderatorji

Brocchinia - Bromelija

OdgovorNapisal/-a izolan » 25 nov 2008, 01:22

Družina BROMELIACEAE vsebuje približno 50 rodov. Treh vrst, in sicer dva v Brocchinia in enega v Catopsis, so bile nedavno priznane kot mesojede (Brocchinia reducta, Brocchinia hectioides in Catopsis berteroniana), zato je popolnoma razumljivo, da se bo seznam mesojedih bromeliads bodo še povečal.

Tesno prekrivanje listne baze oblikuje cisterno, ki zadržujejo vodo. Zgornji del listov je povoskanin povzroča, da insekti izgubijo svojo oporo in padejo notri. Obe zgornje in nižje površine spodnjih delov listov imajo možnost absorpcije hranil. Za razliko od tipičnih bromeliads, Brocchinia raste v vlažno, kislih tleh in na polnem soncu. Listi B. reducta prevzamejo svetlo rumene barve v njihovem domačem okolju Gvajana Highlands. Večja od obeh, Brocchinia hectioides, zraste do 2 m višine.

Slika

Vir: http://mesojedke.mojforum.si/mesojedke-about54.html

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na tem forumu obstaja že poglavje o Bromelijah, ma to sem dal sem notri pod mesojedke, ker so resnične mesojedke, sam imam doma Brocchinia hectioides. Rastlina je visoka trenutno 20 cm, pri meni je od septembra '08. Doma je v podstavku skozi voda, kar je nelogično za vzgojo bromelij.
izolan
Guru
Guru
 
Prispevkov: 241
Pridružen: 15 mar 2005, 04:27
Kraj: Izola

Vrni se na Mesojede rastline

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov

cron