Ja, saj tak je bil moj namen. Pa sem jih lani lepo napikala in mi je vse razen ene uničila toča. Tista ena je bila na jesen pred zimo še vedno zgolj 10 centimeterska palčka s koreninami. Pred zimo sem jo posadila na vrt a jo je že jesenski dež zabijal v blato, čez zimo sem jo pokrila s smrekovimi vejicami a je vseeno umrla. Letos smo začeli znova. Pred dopustom sem jih lepo posadila in pokrila s folijo in ko sem prišla domov so bile skoraj vse plesnive. Verjetno bi potrebovale zračenje, pa me ni bilo doma... Tako da sem že rahlo jezna in sem rekla, da jih bom pač kupila, ker se mi ne da več hecat z njimi.
Ni mi tudi jasno a naj jih pred jesenjo posadim v gredico ali naj jih imam raje v kleti. Moram priznati, da mi zima vsako leto uniči tudi kak starejši grmiček, čeprav jih zaščitim z smrečjem.
Skratka to podtikanje mi rahlo nagaja, v trgovini pa tudi ne vem več katera je katera vrsta. Sadim jih za mojo dušico pa tudi za domače čebele, za katere je bojda zdravo, če se sprehajajo po grmičkih sivke. In to veliko raje počnejo po tisti vrsti z visokimi cvetovi...
Hvala za nasvet, bom vseeno poizkusila še enkrat pa kaj bo bo.
Lep pozdrav
Petra