vprašanje za mandarino

Sem spadajo vse rastline, ki rastejo v mediteranskem, subtropskem in tropskem podnebju. V našem podnebju jih moramo pozimi zaščititi pred mrazom (prestavimo jih v toplejši prostor).
kivi, citrusi, figovci, ...

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

vprašanje za mandarino

OdgovorNapisal/-a mirjana81 » 27 mar 2006, 19:21

zanima me gdaj začne mandarina cveti . kako zgledajo majhni cvetki a so to bube... kupila sem jo lani imela je majhne zelene dve mandarine a so mi odletele . kupila sem jo septembra zanima me v katerem obdobju cvetijo velika je 60 ter je v lončku cca 8 dcl ali jo moram presediti ter kdaj mislila sem jo a me je strah kaj će bo začela cveteti ter jo bom zmotla
hvala sem nova ter se še ne znajdem toliko na forumu
mirjana81
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: stranice

OdgovorNapisal/-a tinko » 27 mar 2006, 21:10

Če ima ugodne pogoje, bo kmalu zacvetela. Tiste milimetrske "bube" se bodo začele večati in odprli se bodo močno dišeči beli cvetovi velikosti do 2 cm. Če je lonček res tako majhen, jo presadi v nekoliko večjega. Le na korenine pazi in jih ne preveč poškodovati in rastlina ti bo hvaležna, da si jo rešila utesnjenosti. Sicer pa boš videla pri presajanju, koliko so korenine prerasle zemljo. LP Alojz
tinko
Guru
Guru

Kraj: koper

OdgovorNapisal/-a mirjana81 » 28 mar 2006, 12:57

hvala za odgovor zanima me ali jo lahko zdaj presadim ali počakam, a jo ne bom zmotla pri cvetenju....
ali jo že lahko dam na balkon ali še počakam čez dan je 8-15 stopinj vzunaj
mirjana81
Uporabnik
Uporabnik

še neki

OdgovorNapisal/-a mirjana81 » 28 mar 2006, 12:57

hvala za odgovor zanima me ali jo lahko zdaj presadim ali počakam, a jo ne bom zmotla pri cvetenju....
ali jo že lahko dam na balkon ali še počakam čez dan je 8-15 stopinj vzunaj
mirjana81
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a tinko » 28 mar 2006, 18:43

Jaz bi jo prestavil v večji lonček in dodal zemljo v nastali prostor okoli koreninske grude. Čez dan bi imel rastlino zunaj (nekaj ur), ponoči pa bi jo postavil v neogrevan prostor. Alojz
tinko
Guru
Guru

Kraj: koper

Vrni se na Mediteranske, subtropske in tropske rastline

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov