Sem spadajo vse rastline, ki rastejo v mediteranskem, subtropskem in tropskem podnebju. V našem podnebju jih moramo pozimi zaščititi pred mrazom (prestavimo jih v toplejši prostor).
kivi, citrusi, figovci, ...
Moderatorji: dusanh, Moderatorji
Napisal/-a mirjana81 » 27 mar 2006, 19:21
zanima me gdaj začne mandarina cveti . kako zgledajo majhni cvetki a so to bube... kupila sem jo lani imela je majhne zelene dve mandarine a so mi odletele . kupila sem jo septembra zanima me v katerem obdobju cvetijo velika je 60 ter je v lončku cca 8 dcl ali jo moram presediti ter kdaj mislila sem jo a me je strah kaj će bo začela cveteti ter jo bom zmotla
hvala sem nova ter se še ne znajdem toliko na forumu
-
mirjana81
- Uporabnik
-
- Kraj: stranice
Napisal/-a tinko » 27 mar 2006, 21:10
Če ima ugodne pogoje, bo kmalu zacvetela. Tiste milimetrske "bube" se bodo začele večati in odprli se bodo močno dišeči beli cvetovi velikosti do 2 cm. Če je lonček res tako majhen, jo presadi v nekoliko večjega. Le na korenine pazi in jih ne preveč poškodovati in rastlina ti bo hvaležna, da si jo rešila utesnjenosti. Sicer pa boš videla pri presajanju, koliko so korenine prerasle zemljo. LP Alojz
-
tinko
- Guru
-
- Kraj: koper
Napisal/-a mirjana81 » 28 mar 2006, 12:57
hvala za odgovor zanima me ali jo lahko zdaj presadim ali počakam, a jo ne bom zmotla pri cvetenju....
ali jo že lahko dam na balkon ali še počakam čez dan je 8-15 stopinj vzunaj
-
mirjana81
- Uporabnik
-
Napisal/-a mirjana81 » 28 mar 2006, 12:57
hvala za odgovor zanima me ali jo lahko zdaj presadim ali počakam, a jo ne bom zmotla pri cvetenju....
ali jo že lahko dam na balkon ali še počakam čez dan je 8-15 stopinj vzunaj
-
mirjana81
- Uporabnik
-
Napisal/-a tinko » 28 mar 2006, 18:43
Jaz bi jo prestavil v večji lonček in dodal zemljo v nastali prostor okoli koreninske grude. Čez dan bi imel rastlino zunaj (nekaj ur), ponoči pa bi jo postavil v neogrevan prostor. Alojz
-
tinko
- Guru
-
- Kraj: koper
Vrni se na Mediteranske, subtropske in tropske rastline
Kdo je prisoten
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov