Pomaranča

Sem spadajo vse rastline, ki rastejo v mediteranskem, subtropskem in tropskem podnebju. V našem podnebju jih moramo pozimi zaščititi pred mrazom (prestavimo jih v toplejši prostor).
kivi, citrusi, figovci, ...

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

Pomaranča

OdgovorNapisal/-a regla » 27 avg 2004, 22:06

Iz običajnih pomarančnih pešk mi raste 7 mladih rastlinic (matr, sem ponosna sama nase;). Visoke so od pribl. 2-8 cm, vsaka ima 4 liste ali več, lepo zelene. Zaenkrat jih imam še v dveh lončkih (v enem 3, drugem 4), na okenski polici, okno je oprto, zjutraj pa imajo direktno sonce, popoldne ne več. Zanima me, kaj naj naredim zdaj na jesen in zimo. Pustim tu na oknu (pod polico je radiator, ki bo ob prvem mrazu začel šopat vročino) ali prestavim nekam drugam v sobo (ki je sicer malo manj svetla) ali prestavim čisto drugam, na svetel in hladen prostor (da bojo prezimile), recimo na stopnice? Ne gre se mi za sadeže, no ja, če ratajo, bo tudi kul. A jih čem že kaj gnojit? Za presajanje mi je še prezgodaj, rajši bi jih potem spomladi, ko bodo morda kaj večje. Baje, da se jih da vzogjit tako v grm kot drevo, ampak to je še daleč ;) Vsaka informacija bo dobrodošla. Aja, še fotke lahko dam.
regla
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a regla » 27 avg 2004, 22:32

Nč ne bo s sliko, mam prepočasen modem. Se opravičujem.
regla
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Kranj

Vrni se na Mediteranske, subtropske in tropske rastline

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov