oila! ped kakim mescem in pol sem kupila mango, ga pojedla, koščico pa pustila na soncu da ni drsela od sokov mangota.
nasledn dan sem vzela nož in ob strani zarezala (previdno da se seme ne poškoduje) in vn dobila prelepo mangovo seme.
to olupljeno seme sem dala v lonček z vodo in ta lonček z semenom in vodo položila na oknsko polico kjer je svetloba. namakala sem seme 1teden, vsak dan zamenala vdo, da ima seme dovol kisika v vodi. po enmu tednu namakanja sem dala seme v kozarček z zemljo, ker takrat nisem imela dovolj zemlje sem ga dala najmanjši lonček kar je možno (navaden 2dl plastičen kozarček)
po ene dveh tednih zalivanja (po občutku) sem končno kupila zemlo in presadila v večji lonec. ko sem dajala seme ven je imel že kar debele in lepe korenine...zdaj čakam da pokuka kej vn
mango potrebuje veliko sonca in veliko prostora za korenine...so nezamerljive=tudi če odraslo drevo posekamo do konca bo zelo hitro začelo delati nove veje
ko je rastlina še mlada se jo lahko tu pa tam pognoji, drgač pa pol kasnej sploh nerab gnojil (ne zahteva velik gnojila) am...no ja sej je tuki link pa več piše
MANGO:
http://www.tropicalpermaculture.com/growing-mangoes.html