Sem spadajo vse rastline, ki rastejo v mediteranskem, subtropskem in tropskem podnebju. V našem podnebju jih moramo pozimi zaščititi pred mrazom (prestavimo jih v toplejši prostor).
kivi, citrusi, figovci, ...
Moderatorji: dusanh, Moderatorji
Napisal/-a Leopold Scheicher » 27 okt 2003, 14:42
Ali je bolje, da je kumkvat pozimi na hladnem in vlažnem - temperatura 5 stopinj in 80% vlaga, ali na toplem 23 stopinj in suhem 30% vlaga.
Sedaj sem ga odnesel, čeprav mogoče malo prezgodaj, v zimovališče, kjer je temperatura 10 stopinj in suho. Žal pa bom imel možnost ga oboskovati na vsake 7 ali 10 dni. Kako je z zalivanjem pozimi? Upam, da si bo vsaj malo opomogel. Kaj o tem menite vi?
Poldi
-
Leopold Scheicher
- Guru
-
- Kraj: Ljubljana
Napisal/-a Klavdija » 27 okt 2003, 16:52
Ojla,
kaj niste o tem že raspravljali?
Mislim, da vsi citrusi potrebujejo počitek. Pri oskrbi skušamo doseči čim bolj naravne pogoje, zato jih pri počitku ne gnojimo in ne zalivamo normalno, da jih ne spodbujamo k rasti. Pogoji, ki si jih navedel (10°C in zalivanje na 7-10 dni) se mi zdijo za počitek dobri, seveda pa mora imeti rastlina tudi dovolj svetlobe.
LP Klavdija
-
Klavdija
- Guru
-
- Kraj: Ljubljana
Napisal/-a Krejzk » 25 mar 2006, 16:40
Za rojstni dan sem dobila drevo kumkvat. Sicer piše da ga je potrebno zalivati na vsake toliko časa, ko je zemlja na vrhu suha. Najprej sem ga zalivala takrat, potem pa je začelo odpadati listje in plodovi. Prebrala sem, da bi ga mogoce morala malo pognojiti, ker ima drevo polno sadežev. Tudi to sem naredila, pa ni nič boljše. Sicer mi recimo vsak dan odpade kakšnih 5 plodov, ki še niso dozoreli in recimo povprečno ene 5 listov. Je to normalno oziroma kaj delam narobe?
-
Krejzk
- Uporabnik
-
Vrni se na Mediteranske, subtropske in tropske rastline
Kdo je prisoten
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov