Kako najprimerneje vzdrževati Bougenvilio

Sem spadajo vse rastline, ki rastejo v mediteranskem, subtropskem in tropskem podnebju. V našem podnebju jih moramo pozimi zaščititi pred mrazom (prestavimo jih v toplejši prostor).
kivi, citrusi, figovci, ...

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

Kako najprimerneje vzdrževati Bougenvilio

OdgovorNapisal/-a Leopold Scheicher » 21 maj 2004, 09:07

Prosim, če mi poveste, kako zalivati in gnojiti Bougenvilio. Eni trdijo, da jo poleti vsak teden gnojimo, drugi to odsvetujejo. Kam jo namestiti čez poletje in čez zimo.
Poldi
Leopold Scheicher
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 21 maj 2004, 09:33

Ojla,

jest sem jo lani iz podtaknjenca uspela vzgojiti, ampak cvetela mi pa ni :cry: Po mojem je imela preveč velik lonec saj mi je čist podivjala, imela ful trnasto steblo in veliko zelenih listov, cveta pa nobenega :roll: Poleti je bila na dopoldanskem soncu, je kar precej žejna gnojila sem jo pa na 14 dni :oops:
Jeseni mi je odvrgla liste, počivala na svetlem in hladnejšem prostoru (15°C), pa se mi je skoraj posušila, tako da sem jo močno obrezala, sedaj pa odganja nove liste-je še nimam zunaj :wink:

PS:preberi ZS :!:
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a bostjan » 23 maj 2004, 12:52

Ojla !

Sam imam Bougenvilio pozimi v prostoru, ki ima cca 10 °C - rastlina delno odvrže liste in počiva ! Spomladi, jo tudi jaz obrežem in postavim v mesecu marcu v plastenjak, kjer je do konce maja. V tem času se že lepo obraste. Nato jo postavim na južmo stran, tako da dobi čim več toplote, sonca. Običajno začne cveteti v začetku julija in cveti pozno v jesen. Pa tudi gnojiti je ne pozabim !!!

Kot sem videl v Grčiji ali v Španiji je to rastlina, ki rabi velikooooo toplote in bujno cveti le če so ti pogoji izpolnjeni !

LP
Boštjan
bostjan
Poznavalec
Poznavalec

Kraj: kamnik

OdgovorNapisal/-a LILI » 10 nov 2004, 13:50

Pozdravljeni!

Prebrala sem vaš članek o bougenviliji, v katerem ste zapisali, da rastlina pozimi počiva. Ali to pomeni, da je čez zimo sploh ne zalivate? Sama sem namreč lansko leto imela bugenvilijo, a mi splomadi ni na novo odgnala. Mislim, da sem jo čez zimo v strahu,da se ne bi posušila preveč zalivala.
Letos imam novo(je zelo lepa, še sedaj cveti) in ne vem točno kako naj jo zalivam čez zimo.
LILI
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a gregor » 10 nov 2004, 16:55

Pozdravljeni,

sploh niso toliko zahtevne( gnojila in voda), pa tudi potaknjenci se kar primejo( govorim iz izkušenj).

Pozimi pa grm skoraj ne potrebuje vode.

g
gregor
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Mediteranske, subtropske in tropske rastline

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost