BUGAMIL ???

Sem spadajo vse rastline, ki rastejo v mediteranskem, subtropskem in tropskem podnebju. V našem podnebju jih moramo pozimi zaščititi pred mrazom (prestavimo jih v toplejši prostor).
kivi, citrusi, figovci, ...

Moderatorji: dusanh, Moderatorji

BUGAMIL ???

OdgovorNapisal/-a Gerda » 03 apr 2004, 10:53

V Italiji sem kupila cvetočo vzpenjalko BUGAMIL (ne vem kako se točno napiše?). Ali kdo ve več o njej? Jo lahko imam v loncu na terasi, ali na vrtu ob žičnati ograji? Koliko in kako naj jo zalivam?
Vrt je na južni legi, veliko sonca in suše, pa tudi vetra (jugo in burja). Ali bo prezimila na prostem, saj mi zunaj limona tudi ni pozebla.
Hvala in LP

:roll: Gerda
okrasne rastline
Gerda
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Ankaran

OdgovorNapisal/-a Jure » 03 apr 2004, 20:07

Mogoče piše BUGENVIL, ali kaj podobnega? Potem išči pod BOUGAINVILLEA.
Jure
Guru
Guru

Vredno je poizkusit!

OdgovorNapisal/-a mercka » 12 apr 2004, 22:07

[quote="Jure"]Mogoče piše BUGENVIL, ali kaj podobnega? Potem išči pod BOUGAINVILLEA.[/quote]

Tudi jaz sem jo kupila v Italiji pred 3 leti in jo imam v loncu na juzni terasi in krasno cveti od vsega zacetka. Zal pa jo zaradi severne lokacije ( Bled) moram pozimi odnesti v garazo.To je zaenkrat se izvedljivo, ker je gojena v obliki drevescka ( 1 m).Imam pa letos pozimi namen tvegati in jo pustiti v zatisnem kotu ob hisi. Imam namrec veliko izkusenj z mediteranskimi ratlinami ( npr. arakuaria), ki sem jih navadila, da z leti obstanejo tudi zunaj.
Skoraj prepricana sem, da v Ankaranu ne bo problem.
Lep pozdrav,
Tanja
mercka
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Jure » 13 apr 2004, 08:36

Če je to to, kar mislim, da je, potem ni prezimotrdna rastlina niti v našem primorju. Najseverneje jih imajo na otoku Rabu. Nekaj prebliskov se najde tudi severneje, vendar vsakih nekaj let pozebejo. Navajanje na mraz pri tej rastlini ne pomaga.
Jure
Guru
Guru

Vrni se na Mediteranske, subtropske in tropske rastline

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov