Napisal/-a Kitty » 18 maj 2006, 10:17
Večina prisega na to, da v avokado od strani vodoravno zapičiš 3-4 zobotrebce nekje na polovici peške in spodnji del postaviš v kozarec, tako da je v vodi peška do polovice - zobotrebci so opora, da je zgornji del zunaj.
Jaz sem zdaj že četrtega vzgojila tako, da se peško preprosto potisnila v lonec z zemljo. Tako ne pozabim dolivati vode, peška ne splesni, ko požene korenino, ima takoj dovolj hranil.
V kuhinji imam po vzoru nekoga s tega foruma (predolgo nazaj, da bi se spomnila, po čigavem) en širši, plitev lonec, v katerem je dobra zemlja. Vanj potikam semena/koščice, ki pridejo s hrano (avokado, mango, rožič, limone, mandarine, kostanj, feferoni) in potikam kose rastlin, ki se polomijo (maček, otroci) v dnevni ali kuhinji (usumbarske vijolice, eno kosmato drevesasto zadevo, ki začne delati koreninice kar na stebllu, če se odlomi, pa tako). Tam vse rase in vse zrase, vse se prime in vse vzklije. Če pa ne (kostanj), pa tudi nič hudega, bo pa kaj drugega.
Bye, Kitty