ZUNAJ ...

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

ZUNAJ ...

OdgovorNapisal/-a renee » 19 apr 2004, 12:27

:arrow:
Zadnjič spremenil renee, dne 30 nov 2007, 05:51, skupaj popravljeno 1 krat.
renee
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a cyberman » 19 apr 2004, 13:37

Ojla,

Mammillarije, Ferokaktusi, Rebucije, Echinopsisi ipd. so že zunaj (terasa z nadstreškom), čeprav jih ponoči za vsak slučaj še pokrivam. Ostalih nekaj gre ven zjutraj. Epifiti Matukane in podobne pa še ne.
Baje bo od srede naprej nekako pravo pomladansko vreme in potem se pridružijo še ostali :)

Zalivanje je pa še vedno zelo skromno.
cyberman
Guru
Guru

Kraj: Kranj

Zunaj

OdgovorNapisal/-a izi » 19 apr 2004, 18:39

Ko sem jaz selil kaktuse iz hiše na balkon, sem to opravil vedno šele maja in še to sem čakal ledene može. Enkrat sem malo pohitel, pa sem moral s službe predčasno domov, ker je padal sneg.

LP iz Gornje Gorenjske

Iztok
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

Kraj: Lesce

OdgovorNapisal/-a cyberman » 20 apr 2004, 07:30

Ojla,

ja sem pozabil povedat da je pri nas vedno kdo doma in je možna takojšnja hitra "evakuacija" :), ker me je tud že sneg presenetil. V ta namen imam tudi še vedno vse zložene v plastičnih gajbicah. Tam nekje začetek do srede maja pa jih šele lepo razporedim po terasi da ostanejo do jeseni.
cyberman
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a renee » 20 apr 2004, 08:05

8)
Zadnjič spremenil renee, dne 30 nov 2007, 05:53, skupaj popravljeno 1 krat.
renee
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a manca1 » 20 apr 2004, 08:17

Jaz sem ven prestavila opuncije, agave in pa epifile in so pod streho pa nad oknom od kurilnice, tako da jih ponoči ne zebe.
Vse ostale sem razporedila (beri: nagužvala) po oknih, kjer čakajo na toplejše vreme.

lp manca
manca1
Guru
Guru

Kraj: Medvode

OdgovorNapisal/-a JEMA » 20 apr 2004, 15:07

Tudi jaz sem jih že prestavil ven prav ta vikend. Prestavil sem samo tiste vecje - opuncije, agave, aloe,... Mammilarije, rebutie in podobno se cakajo. Imam jih pa pod stekleno (plasticno) streho na juzni terasi, ki ima celo UV zaščito. Mislim , da jim ne bo hudega, tudi ce bo kaksno noč malo hladneje.

Ostali pa po ledenih možeh. Ne reče sem jim zastonj ledeni. Naše babice bodo že vedele :)

M
JEMA
Poznavalec
Poznavalec

Kraj: Lenart

OdgovorNapisal/-a pinkpanter » 20 apr 2004, 15:18

Jaz sem zdele prvo leto v Kranju in sem čist zgubljena... Pri nas na Primorskem je bilo lahko, tle pa čist nič ne vem. :(

Kdaj se kaktuse postavi ven?
Kdaj se kupuje balkonske rože?
kdaj se kaj seje???
Kdaj se posadi buče in bučke?

Ojej! Kdaj bom dobila občutek nazaj??? :shock:
pinkpanter
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a manca1 » 21 apr 2004, 08:59

Jaz ponavadi počakam, da se nočne temperature NE spustijo pod 10°C in jih potem prestavim ven. Ker so pa ob hiši in še na južni strani ponavadi nimajo nič proti in se čisto dobro odzivajo in počutijo.

Pinkpanterica! Glede na to, da sem tudi jaz z Gorenjske ti povem, kako delamo pri nas: pogledamo v nebo, če sije sonce in potemj vzamemo setveni koledar pogledamo kaj se tisti dan seje oz. sadi in potem to posadimo.
manca1
Guru
Guru

Kraj: Medvode

OdgovorNapisal/-a Jure » 22 apr 2004, 21:39

Moje izkušnje so naslednje. Obdobja hujših mrazov se menjavajo s toplimi dnevi, ki zavajajo.
Prvi mraz nastopi, ki zacveti temnovijolična magnolija. Takoj za tem poženejo bukve in kmalu nato macesen. Drugi mraz pride, ko požene oreh.
Zadnji nevarni mraz pride, ko končujejo cvetenje hruške. Od tu dalje je nevarnost pozebe samo vsakih 50 let enkrat. Nazadnje je to bilo v Ljubljani 20. maja 1968.
Tudi jaz sem jih nosil ven že aprila, pa sem jih vračal nazaj po tudi dvakrat. Nič nisem pridobil, samo čedalje težji so bili za nosit.

V vinorodnih območjih imajo drugačne indikatorje za mraz.
Jure
Guru
Guru

Vrni se na Kaktusi in sukulente

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov