Ni za kaj!
Tudi jaz na začetku nisem vedela, da obstajajo tudi sočnice in sem prav tako kar za vse rekla da so kaktusi. Razlika je v tem, da sočnice večinoma nimajo bodic (so pa tudi izjeme)!
Pusti jo stati kakšne 4 dni recimo. Sicer pa lahko sam vidiš ali se je že zacelila. Ni pa nič hudega, če stoji kakšen dan ali dva več.
Po moje, ne bi smelo biti hudo narobe, da imaš rastlino na okenski polici nad radiatorjem. Jaz imam nekatere sočnice v istem prostoru s kaktusi, kjer jih prezimujem na hladnem z zelo malo zalivanja, nekatere pa imam nad radiatorjem in mi zaenkrat še niso zamerile. Seveda pa, če jih imaš na toplem jih je treba zalivati. Jaz jih zalivam recimo enkrat na teden oz. 10 dni. Pazim koliko zalijem, da ne bi bilo preveč, pa ne premalo, kar pa je težko določiti.
Ko boš vršiček posadil, ga pusti tako nekaj dni (recimo kake 4-5 dni) in potem zmerno zalij. Težko je povedati koliko....
Predlagam pa ti, da sedaj iz vršička, čisto spodaj odstraniš še kake 2,3 listke in jih prav tako pustiš stati in nato posadiš. Ist lahko storiš z listki, ki se ti morda zdijo že preveč posušeni, če jih seveda še nisi zavrgel - škoditi ne more. Meni se je namreč poleti pripetilo nekaj podobnega s podobno sočnico. Vršiček se mi je od teže strl. Tega sem posadila, ampak naredila sem napako, ker sem ga posadila takoj. Zaenkrat se ni še nič kaj spremenil, niti ne raste, pa tudi posušil se ni. Sem pa posadila tudi listke, ki pa so mi začeli že poganjati. Prilagam ti tudi slikico.
Zanima me še koliko si kaj rastlino zalival? Sodeč po sliki bi rekla, da premalo??
Če te še kaj zanima kar vprašaj, bom ti probala še kaj pomagat, če bom lahko.
Upam, da ti bo uspelo rastlino rešiti!