Zbogom zbirka kaktusov

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

Zbogom zbirka kaktusov

OdgovorNapisal/-a MancaR » 04 jan 2010, 14:58

V življenju včasih pride do nenadnih preobratov, ko je določene stvari potrebno opustiti, zapustiti, pustiti zadaj. Tako se je zgodilo, da sem se razšla s partnerjem in tako ostala brez prostora za svojo zbirko kaktusov. V novem stanovanju nimam balkona ali dovolj okenskih polic, pri starših doma pa ne ustreznega prostora za prezimovanje. Odločitev, da skoraj 10 let zbiranja kaktusov in sočnic pustim za sabo ni bila lahka, še posebej, ker sem jim eno leto nazaj končno zgradila rastlinjak. Zbirka ni velika (med 150 in 200 primerki), zato sem se odločila, da jo ponudim vsem kaktoljubcem.
Na mesečna srečanja Društva prijateljev kaktusov Slovenije bom tako prinesla kaktuse in jih ponudila simboličnih cenah 0,50 in 1,00 € (toliko, da je vsaj za potne stroške ;)) Na vsako srečanje po nekaj zabojčkov. Nisem bila posebej specializirana za noben rod ali vrsto, zato je možno dobiti vsega nekaj. Nekatere kaktuse sem kupila na društvenih izletih, nekatere dobila pri naših članih…Pustite se presenetiti.

Kogar bi zanimal nakup rastlinjaka 360x260, z debelino leksana 10mm, ki ga je potrebno najprej demontirati pa naj mi piše na mail mancek@gmail.com ali me pocuka za rokav na društvenem srečanju.

Tukaj lahko vidite rastlinjak http://kofetkanje.blogspot.com/search/label/rastlinjak
Tukaj nekaj starih slik kaktusov http://home-and-garden.webshots.com/alb ... 3920XafUhd

Člani Društva prijateljev kaktusov Slovenije se ob predavanju dobimo vsak prvi petek v mesecu. Predavanje je vedno ob 17:30 na Srednji gradbeni in ekonomski šoli, Dunajska 102, Ljubljana. Spletna stran društva je http://www.kaktusi.si

Ker je zbirka trenutno v gajbicah v garaži mojih staršev, žal ni mogoč kakršenkoli osebni ogled kaktusov, zato bo kaktuse mogoče dobiti le na januarskem in februarskem srečanju DPKS.
Zadnjič spremenil MancaR, dne 06 jan 2010, 15:11, skupaj popravljeno 1 krat.
MancaR
Uporabnik
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

rastlinjak

OdgovorNapisal/-a stara postaja » 04 jan 2010, 18:51

xx
ki te ljubim, zeleno
Uporabniški avatar
stara postaja
Guru
Guru

Kraj: na Štajerskem

OdgovorNapisal/-a linana » 04 jan 2010, 19:20

:(
Ojoj, to pa je težka a izgleda žal nujna odločitev.
Vse kar cveti diši. Lahko lepo ali ...
Pozdravček Lina

http://picasaweb.google.si/home
Uporabniški avatar
linana
Guru
Guru

Kraj: maribor

OdgovorNapisal/-a Paph » 04 jan 2010, 20:31

Zagotovo bi se v bližnji prihodnosti našla kakšna rešitev - do takrat pa verjemem, da bi se kdo javil za čuvanje....
Kar srce me boli :cry:
Paph
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a MancaR » 05 jan 2010, 09:03

Včasih je določene stvari pač potrebno izpustiti. Pride potem vedno kaj novega :D
MancaR
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a MancaR » 06 jan 2010, 15:04

V petek 8. Januarja bo ob 17.30 uri predavanje DPKS.

Predavanje z naslovom : Potepanje po Južni Ameriki - nam je pripravil Anže Brejc.

Predavanje bo tematsko naravnano, o naravi, ljudeh in predvsem o domovini naših bodečih prijateljev, nekaj pa bo tudi fotografij kaktusov iz Anžetove zbirke.

Dobimo se v kletni predavalnici Srednje gradbene in ekonomske šole, Dunajska 102 Ljubljana.

Tako kot že zgoraj napisano, bodo na voljo kaktusi iz moje zbirke, tako, da pridite malo prej, da lahko v miru poiščete sebi najljubši kaktus.

Lp Manca
MancaR
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a FURBI » 06 jan 2010, 19:22

Ojoj, želim ti vso srečo!!!
Verjetno se bo kaj kmalu našel prostor za kaktuse, brez teh ne gre ;-)
V študentskih letih so se rože vedno selile z mano, pa tudi če so zasedle pol hodnika pa celo verando. O tem ni bilo razgovorov, tako je bilo in pika ;-) Sicer bi lahko nafehtala koga za kako predverje kakega službenega poslopja, preddverje pisarn... Vso srečo!!! mene pa un epiphillum 03 rajca, kako lepih barv je ;-)))
tudi robida je lahko lepa ;-)
Uporabniški avatar
FURBI
Poznavalec
Poznavalec

Kraj: sežana

OdgovorNapisal/-a MancaR » 07 jan 2010, 11:21

Hvala za vse lepe besede!

Zadeva je taka, da sem jih imela že dve leti na vikendu na dolenjskem in sem jih tako videla samo soboto in nedeljo... pa saj veste, kako pravijo: daleč od oči daleč od srca. Tako da sem se počasi kar malo "odvezala" od njih, zato sem se tudi odločila, da zbirke ne bom obdržala. Seveda sem ta najljubše obdržala in z njimi napolnila okenske police :wink:

Enkrat kaktoljubec, za vedno kaktoljubec :D
MancaR
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a MancaR » 08 jan 2010, 16:47

Danes srečanje kaktusarjev odpade, tako da tudi mene ne bo tam. Je tale sneg malo prehud, da bi padal še po kaktusih!

Bom obvestila kdaj in kje...

Lp Manca
MancaR
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a tinko » 08 jan 2010, 16:53

MancaR! Za dežjem vedno posije sonce. Vem, da slaba tolažba za nekoga, ki se mu trgajo že spletene vezi skupnega življenja.
A življenje je polno presenečenj. Morda pa prav nate čaka osamljen zbiralec orhidej.
tinko
Guru
Guru

Kraj: koper

OdgovorNapisal/-a MancaR » 14 jan 2010, 17:45

Srečanje, ki je prejšnji teden odpadlo, je prestavljeno na jutri (petek 15.1.2010) ob 17:30 uri. Jaz bom tam že malo prej, tako da lahko vsi interesenti pridete pogledat, kaj bi se zanimivega našlo iz moje zbirke.

Nekoč mi je ena od učiteljic podala stavek, ki je moje življenjsko vodilo: če misliš, da sonce zate ne sije, si ga nariši. Upam, da bo kakšen kaktus iz moje zbirke, komu narisal veliko sonce ali pa vsaj velik nasmeh na obraz :)
MancaR
Uporabnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a nadina » 14 jan 2010, 19:31

Tinko, lepo si napisal! :)
LP, Nadina
Uporabniški avatar
nadina
Guru
Guru

Kraj: Izola

OdgovorNapisal/-a starina » 20 jan 2010, 15:43

Manca... no meni jih je Darko nekaj prinesel, ker sme bil odsoten.

So že posorirani po rastlinjaku.. no nekateri. Tisti ki prezimujejo v 8-10 °C.

So pa na varnem in lepo bo poskrbljeno.

Lp

tomaz
SUX TO MUCH

_____ www.skerca.si_____
starina
Guru
Guru

Kraj: vič-ljubljana

Vrni se na Kaktusi in sukulente

• Sorodne teme
    Odgovori