Zasebna zbirka

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

OdgovorNapisal/-a Kaktus » 23 mar 2004, 23:51

Pregledal slike, kaj naj rečem? HUDOO! vse to ti cveti? pohvalno, sam za gledat :)
men pa kr neki štrajkajo. Pa vse po nasvetih: mraz, svetloba, nič zalivat...
pa nič. Upam da se še kaj prebudi. Sicer pa je komaj prvo leto, kar sem padel v tale šport ;)
Bo že, ko bo ...če bo :)

LP

p.s. od kod pa je izi?
Kaktus
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 24 mar 2004, 00:56

Ojla,

mojim se najbrž pozna, da je bila letos tako sončna zima, saj so res čist zbezlal :lol: , malo pa mogoče tudi to, da so celo poletje zunaj na soncu in zraku. Hvala za pohvale.
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a cyberman » 24 mar 2004, 11:14

Ojla,

Jaz moram mojo zbirko najprej ne nek nacin uredit, in to pocnem sedaj (vse bom probal zajeti v bazo, vkljucno s kaksnimi opombami, cvetenjem, slikami, identifikacijo....). Ko mi bo to nekako zazivelo bo potem naslednji korak verjetno kaksen enostaven HTML (morda bi probal naredit kar kaksno avtomatiko iz baze da ne bo treba na 100 -tih koncih vse posodabljati).
Hja....ampak glede na to da se pomlad bliza, bomo videli koliko casa bo ostalo za sedenje pred racunalnikom in programiranje :)
cyberman
Guru
Guru

Kraj: Kranj

Caralluma

OdgovorNapisal/-a izi » 24 mar 2004, 11:29

Kaktus,
tvoja Caralluma je Orbea lutea. Podobna ji je samo še O. melanantha, le ta pa je manj pogosta v Sloveniji.

LPI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

Kraj: Lesce

OdgovorNapisal/-a Kaktus » 24 mar 2004, 13:22

Hvala Izi :D

...ma sej bi lahko tudi jaz naredil kakšno stran na netu, samo kaj ko pa se mi ne da tudi najbolj enostavnega programa sprobat, pa kakšen help prebrat, ampak saj bo ;)

LP Simon
Kaktus
Strokovnjak
Strokovnjak

Orbea lutea

OdgovorNapisal/-a izi » 24 mar 2004, 13:23

Za boljšo ilustracijo sem v mojo zbirko dodal dva cvetoča primerka Orbee lutea. Na lestvici od 1-10 po vonju kotirata zelo visoko. Pravijo, da kar 10. Jaz te sreče, da bi mi cveteli še nisem imel, imam pa na eni popke že od lani. Upam da se bodo razvili.

LPI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

Kraj: Lesce

OdgovorNapisal/-a manca1 » 28 mar 2004, 11:38

Sedaj ko se bliža čas presajanja in prebujanja me nekaj skrbi. Koliko varno je presajanje kaktusov, ki imajo že nastavke za popke in cvetove. Presajanje je namreč za rastlino šok pa me zanima ali je potem bolje, da počakm, da odcveti in potem presajam ali je pri nastavkih še varno presajati?

Moji 'ta stari' kaktusi sicer še niso nič pomladansko razpoloženi, ker so imeli precej teme, ampak tisti, ki sem jih kupila pozimi v trgovinah pa so že razpoliženi za cvetenje (po drugi strani pa skoraj nujno rabijo presajanje, ker so v sami šoti).

Lp Manca
manca1
Guru
Guru

Kraj: Medvode

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 28 mar 2004, 12:49

Ojla Manca,

pa sej jim ne prčkariš :roll: po koreninah, če pa jih zasuješ z novo zemljo, pa ne doživijo šoka. Prej se lahko zgodi, da ti sploh ne bodo odprli popkov, ker so v sami šoti in nimajo vseh korenin v zemlji.

Meni gre šota pri kupljenih rastlinah tud full na jetra, ampak saj jo korenine prerasejo in jo sploh ne odstranjujem več. Sem velikokrat naredila več škode, kot koristi, saj se ta šota prav "zabetonira" okoli korenin in se pri odstranjevanju veliko korenin potrga ali polomi. Moj nasvet :arrow: pust šoto pri miru! :wink:
Pa veselo presajanje...
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a BoGo » 28 mar 2004, 13:00

Oj. Jaz pa vseeno odstranim šoto vsaj od zunanjosti. Ko je šota skoraj suha, vzamem rastlino iz posodice in s majhno palčko (ja, s kitajsko palčko) zelo rahlo udarjam po grudi. Sicer je potrebno malo potrpežljivosti, a mi uspe vsaj malo osvoboditi korenine, da potem lahko rastejo v zemljo.

Se mi je že zgodilo, da nisem nič odstranjeval šote, ampak sem samo zasipal okoli z zemljo, pa rastlina čisto nič ni poganjala korenine v novo zemljo.
Ste že prebrali namig dneva za danes?
http://users.volja.net/kitaraman
BoGo
Guru
Guru

Kraj: Murska Sobota

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 25 apr 2004, 16:15

Ojla,

še vedno čakam na fotke Ronin, pa Renee na tvoje fotke tud čakam...

BoGo, zdej pa lahko v akcijo za spletno stran stopva!
Povej kaj, kje in kako, ker so moji zdej v novih lončkih, pa nekateri še cvetijo nekateri so pa začeli, tako da so ravno za pofotkat!
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a BoGo » 25 apr 2004, 22:10

Klavdija, če so kaktusi pripravljeni in je svetloba pravilna, optem ne oklevaj, ker koliko se mi zdi, kar nekaj cajta ne bom mogel priti v Ljubljano, zaradi tega ker sem pričel s službo in si najmanj pol leta ne smem vzeti dopusta... Bom zbolel od kaktus abstinence, pa vzamem bolniško :wink:

Ko boš imela, pa mi lahko pošlješ na e-mail ali mogoče prek CDja ali kaj podobno. Album ti lahko hitro pripravim, lahko ti pa tudi pošljem navodila kako se ga naredi.

Res oprosti, ker ne morem priti in ti pomagati slikati. :( :cry: Če pa se najde prilika in bom imel možnost pridirkati v LJ, pa ti takoj javim!
BoGo
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 25 apr 2004, 22:26

Ojla BoGo,

sej pofotkala jih pa ja bom :oops: , ti tud lohk zapečem in pošljem, sam bi se sama full rada mal pomatrala pa bi mi bolj odgovarjal, če mi pošlješ navodila. Ampak sej veš - lepo po kmečko, bolj enostavna navodila, ker z "to mojo škatlo" še nisva čist na ti. Povej kdaj imaš največ časa, da te bom lohk še po telefonu "morila" :wink:

PS: btw, današnji namig dneva je pa carski!!!!
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a BoGo » 25 apr 2004, 22:57

Ojla, Klavdija.

Ni problema. Ti jih samo poslikaj, pa javi, ko boš imela fotke pripravljene... Emmm glede namiga... Verjetno je to bolj za Ameriko. Sem namreč prevedel vse namige, ki mi jih je en poslal. Vem, da bi jih že zdavnaj moral zamenjati, ampak sedaj se koncentriram na nekaj drugega v zvezi s kaktusi in internetom.

LP
BoGo
BoGo
Guru
Guru

Prejšnja

Vrni se na Kaktusi in sukulente

• Sorodne teme
    Odgovori