zapisovanje imen na kartončke...

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

zapisovanje imen na kartončke...

OdgovorNapisal/-a starina » 24 mar 2005, 13:59

Lep pozdrav bojsi!
Nism najdu teme, o pisanju kartonckov, na katere napišete imena. Zanima me, s kakšnimi "flumastri", pisete na kartončke. Pri meni vse zbledi. Najbrz ker jih imam uzunaj. Izpostavljeni so soncnim zarkom, dezju,...
Najkbrz je to napaka, da mi iz kartoncka zbledi napis. Ali se v rastlinjaku, dogajajo podobne težave.

hvala in lep pozdrav

starina
SUX TO MUCH

_____ www.skerca.si_____
starina
Guru
Guru

Kraj: vič-ljubljana

Etikete

OdgovorNapisal/-a izi » 24 mar 2005, 15:41

Jaz pišem z navadnim svinčnikom B.

LPI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

Kraj: Lesce

OdgovorNapisal/-a izu » 24 mar 2005, 16:08

Kakor jaz domnevam se ne splača pisati na kartončke pač pa na plastične "markerje" za rastline.To so taki kot jih imajo v vrtnariah.
" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
izu
Moderator
Moderator

Kraj: Zaboršt

OdgovorNapisal/-a frenky » 24 mar 2005, 18:23

Najbolje se obnese običen svinčnik!
L.p.
frenky
Moderator
Moderator

Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a Jure » 26 mar 2005, 11:18

Svinčnik in papir je res najboljše, a žal samo za določene pogoje. To dejstvo je znano iz mozejev po svetu. V vrtovih pa je svinčnik žal premalo viden, papir pa premalo trajen.
Bele ali rumene etikete so najboljše iz plastike (o tem bodo kaj več napisali Tomi, Mojca ali Dule), od črnih flomastrov pa je dosegljiv Pilot za pisanje na folije. Noben drug model na našem tržišču ni primerljiv z njim. Žal pa ni več takih, kot so bili v starih časih - so bili preveč strupeni - katerih zapis se še danes čisto dobro pozna.
Jure
Guru
Guru

Pisala in etikete

OdgovorNapisal/-a izi » 26 mar 2005, 17:07

Jaz osebno imam raje mehke plastične etikete. Prinesem jih iz Nemčije, kjer jih dobim 500 za 8-10€ odvisno od velikosti. Nanje se lepo piše s svinčnikom. Uporabljam B trdoto. Zadeva je obstojna in vse etikete, napisane s svinčnikom so +še vedno čitljive.

Od flumastrov se zdaj dobi Staedler permanent limicolor, ki je kar obstojen in ga uporabljam za pisanje na CD-je. To je zamenjava za bivše pilote. Zadnji piloti, ki sem jih uporabljal so bili zanič in so zelo hitro zbledeli.

LPI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a Leopold Scheicher » 29 mar 2005, 10:29

Jaz v prvi vrsti želim da je "listek" napisan čitljivo. Nisem ljubitelj plastik. Po vzoru nemških gojiteljev, sem si tudi sam izdelal model laserskega zapisa na plastificiran karton (vodoodporen), katerega sem potem s škarjami odrezal in oblikoval v konico. Etiketa ne sme biti ne preširoka in ne prevelika, kar zavisi od velikosti lončka in rastline. Tu moram poudariti, da so štirioglati lončki bolj prikladni od okroglih, saj kakor koli obrneš imaš na razpolago prosti vogal.
Napisani del vedno ostaja izven zemlje, zato zaenkrat izgleda dobro, za obstojnost zapisa še ne bi vedel. Ni pa težko sprintat duplikat.

P.S.
V začetku listkov nisem uporabljal, saj sem za vse vedel na pamet, danes pa jih je toliko, da se že počasi izgubljam. Pravijo, da nekje do 500 še veš kje je kaj, potem že ne veš več natančno.
Leopold Scheicher
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a starina » 10 apr 2005, 19:40

Hvala za informacije...
Sedaj, sem zacel delat v vrtnariji, kjer sem dobil kartoncke, ki se lepo zapise vrsto kakteje. tudi tam uporabljajo alkoholne Markerje.
Hvala za informacije.

Najberz je bila tudi to napaka, da se mi je vse zbrisalo, ker sem imel kartoncke uzunaj na prostem, na katere je sijalo sonce.. dez in najbrz je bil to razlog, da mi je vse zbledelo v parih mesecih.

lep pozdrav :lol:
SUX TO MUCH

_____ www.skerca.si_____
starina
Guru
Guru

Kraj: vič-ljubljana

OdgovorNapisal/-a renee » 20 maj 2005, 13:59

:arrow:
Zadnjič spremenil renee, dne 04 dec 2007, 04:54, skupaj popravljeno 1 krat.
renee
Guru
Guru

Brisanje

OdgovorNapisal/-a izi » 20 maj 2005, 14:03

Ne rabiš brisat. Če jo ne rabiš vržeš proč. Jaz jih dajem nekam posebaj in nikoli več ne rabim. Še če je isto ime, napišem novo. Ne prestavljaj etikete bolnih rastlin na zdrave.

LPI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a frenky » 20 maj 2005, 17:22

uporadi kako vlažno krpo. :lol:
L.p.
frenky
Moderator
Moderator

Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a renee » 23 maj 2005, 08:38

:arrow:
Zadnjič spremenil renee, dne 04 dec 2007, 04:55, skupaj popravljeno 1 krat.
renee
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a Kitty » 23 maj 2005, 08:44

renee je napisal/-a:Mene pa muči en problem ... Imena zapisujem z navadnim svinčnikom, ampak kako ga spravim dol?

Vileda in pril pri meni delujeta.

Kitty
Kitty
Expert
Expert

Kraj: Vrhnika

Vrni se na Kaktusi in sukulente

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov