moja je stara cca 5 let, velika že čez pol metra pa tud enega stranskega poganjka še ni. Ma pa hude kavljaste bodice, že ene parkrat je "šla za mano" ko sem prišel preblizu .
ja ta na 1 sliki je O. tunicata, nisem pa sigurna katero imam jest (na tablici piše Cylindropuntia) zato bi mela raje O. tunicato. Jo pa verjetno nimam - maš prav.
PS: cyberman moja nima kavljastih bodic, so na videz ravne in se razrašča v grmiček. Je edina opuncija, ki mi je ene parkrat sama dobesedno zlezla pod kožo, ko se zbodeš na eno bodico gre poganjek s teboj in ko hočem izdret bodico jih imam ponavadi še tri na novo v koži. Bodice se ne odlomijo ali odtrgajo od poganjka tako da imaš hitro dovolj potaknjencev, zato je ne šlatat če hočeš da ti zraste - eden mojih redkih pikačev, ki ga ne božam več!
hja moja bigelowii ima kavlje na koncu, samo so tako majhni da jih skoraj ne vidiš. Občutiš ga pa pol ko bodica enostavno noče iz prsta ven, tko da ta res ni za božat ...a ima tvoja morebiti na bodicah nekakšne kot papir tanke "tulce" ki gredo dol ?
Prilagam sliko, opuntia je kot vidiš skrajno levo zadaj.
Mislim pa da bigelowii ne brsti tako kmalu glede na to kar sem videl v Kaliforniji.
ja moja je čist malena in je že ob nakupu imela 4 "vejce", pri presajanju sem ji uspela 3 potrgat, ampak mi že poganjajo novi
Kaveljčkov jest nisem opazila, pa tud papirnatih tulcev ne, je pa res da bolj boli ko bodico puliš ven, kot takrat ko te zbode .