Za dežjem pride....cvetenje

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

Za dežjem pride....cvetenje

OdgovorNapisal/-a cyberman » 12 jun 2006, 14:28

Sreča da je vreme do časa prišlo k pameti. Bi se kar malo sekiral če bi zamudil te prelepe barve :) Še posebej Thelocactus, ki mi cvete prvič in ima enega lepših cvetov med kaktejami.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Aleš
cyberman
Guru
Guru

Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a Leopold Scheicher » 14 jun 2006, 15:08

Imam dva Bicolorja. Eden je manjši pa lepši, drugi večji, primeren za cvetenje, pa nič. Ne vem, mogoče nimam pravih pogojev. Ja res, cvet je pa enkraten.
Leopold Scheicher
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a cyberman » 14 jun 2006, 15:25

Zdravo Poldi. Tudi meni zlepa ni hotel. Je že kake 3 leta kar sem ga kupil in šele letos prvi cvet. Je pa rastlina velika kakih 10cm.
Verjetno se že pozimi odloči če bo kaj, ker je bil cvetni nastavek opazen že zelo zgodaj spomladi.
Aleš
cyberman
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a Leopold Scheicher » 15 jun 2006, 07:53

AHA, se mi je kar zdelo. Prezimovanje je bistvenega pomena. Isto foro sem opazil tudi pri Lobivijah. Le-te obilno cvetijo, če so dovolj na hladnem in popolnoma suhe (suhe kot poper). Jasno pa v tem konteksu Bicolorja (oba) nista bila na pravem mestu, da bi lahko nastavila popke za cvetenje. Cyberman hvala za info, drugo leto bom bol pozoren na to.

PS
Imaš čudovito zbirko :shock:
Leopold Scheicher
Guru
Guru

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a cyberman » 16 jun 2006, 09:33

No da bo mera polna sem včeraj ugotovil da bicolor poganja že nov cvet. Očitno se je sedaj odprlo :). Tudi nasploh letos ugotavljam, da cvete kar nekaj stvari ki do sedaj zlepa niso hotele. Ostalo pa cvete obilneje kot ponavadi. Morda je krivo obdobje nizkih temperatur, ko je tudi v kleti, kjer prezimujem, temperatura za nekaj časa padla na okrog 8C. Drugače je med 10-12C.

Poldi tudi tvoja zbirka lobivij ni do muh :)
Aleš
cyberman
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a ns » 16 jun 2006, 10:34

Kaktusi se mi letos obnašajo kot vsako leto.
So me pa presenetile dature ki mi že cvetejo. Imam roza, belo in "modro"
ns
Expert
Expert

Kraj: Ob morju

Vrni se na Kaktusi in sukulente

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov