Vrt Kaktusov

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

Vrt Kaktusov

OdgovorNapisal/-a Kaktus » 23 jan 2004, 10:55

Lepo pozdravljeni!
Imam eno majceno vprašanje. Nekajkrat sem že opazil da ste v temah omenjali vrt kaktusov v Sečovljah in tudi videl sem 2 sliki na Bogovi strani. Zdaj me pa zanima, če ima kdo točen naslov dotične zadeve, oz. krajša navodila kako ga najti, ter kdaj ima ta vrt odprta vrata za obiskovalce.
Če mi lahko kdo to pove mu bom zelo hvaležen.
LP Simon
Kaktus
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a JEMA » 23 jan 2004, 12:19

Rok Grašič
Seča 143a

Greš iz Portoroža skozi Lucijo proti mejnemu prehodu, tik pred mejnim prehodom zaviješ desno po cesti navzdol in čez 100m še enkrat desno, se voziš kake 2-3 km ob obali (solinah) in prideš tja (skoraj na koncu rta). Lahko pa greš tudi peš iz kampa Lucija okoli rta (15-20 min hoje), kar je še lepša varianta.

Tam je skoraj vedno nekdo, saj tam živijo.

LP, M
JEMA
Poznavalec
Poznavalec

Kraj: Lenart

OdgovorNapisal/-a Leopold Scheicher » 23 jan 2004, 13:00

Lahko pa greš še na izvrstne ribe k RIBIČU, gostilna, ki slovi daleč naokoli po kakovostni pripravi rib. Ribič stoji zraven kaktusarne. Za vstop v kaktusarno je potrebno plačati par sto tolarjev. Na vhodu pozvoniš in ti pridejo odpret. Določene kaktuse lahko tudi kupiš. Priporočam ti nakup Grusona (Echinocactus grusonii v. albispinus), ki stane cca. 5000 sit.
Pa prijetno potovanje an obalo.
Poldi
Leopold Scheicher
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a Kaktus » 23 jan 2004, 16:18

No hvala za odgovore, upam da bom našel. Na ribe pa se gre itak, ko si na morju ;)
Zdej se moram samo še odločiti kdaj it, že ker se napoveduje še kar nekaj mraza te dni :)
LP
Kaktus
Strokovnjak
Strokovnjak

Še eno vprašanje...

OdgovorNapisal/-a Kaktus » 26 jan 2004, 20:45

Zanima me še, kaj je tisti rastlinjak v ljubljani v tivoliju poleg bajerja. Ko sem šel mimo sem opazil da je na eni strani rastlinjaka notri kar nekaj kaktusov, zdaj me pa zanima, če je tale zadeva kdaj odprta za javnost? Če je vstop sploh kako možen?
Vsakič ko sem šel mimo je na vratih visel listek "zaprto", tako da sedaj ne vem ali je zaprt samo pozimi, ali stalno.

LP Simon
Kaktus
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 26 jan 2004, 22:09

Ojla,

ta rastlinjak je bil včasih Vrt kaktusov, sedaj pa je že skoraj 2 leti zaprt. Je še vedno v lasti Rasta, zaprli pa so ga zaradi premajhnega prometa (?). Če imaš posebno željo po kakem kaktusu, ki si ga videl v vrtu, ti ga prodajo, če se dogovoriš v Vrtnem centru od Rasta na Litijski cesti (zdraven Kitajske restavracije). Za ogled, pa so meni rekli, da ni možen (po mojem čist blesav izgovor-ene težave z ključi, ki jih uni tam nimajo...).
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a Kaktus » 26 jan 2004, 22:53

hmmm, škoda. Meni se je pa zdelo, da je notri še kar nekaj kaktusov. Se bom šel malo pozanimat na litijsko, da vidim kaj pravijo.

LP Simon
Kaktus
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BoGo » 26 jan 2004, 23:06

čakaj malo... če imajo težave s ključi in ne moreš not na ogled... kako pa ti potem lahko prodajo kaktus? :?: :?: A ga skozi ključavnico potegnejo?
Ste že prebrali namig dneva za danes?
http://users.volja.net/kitaraman
BoGo
Guru
Guru

Kraj: Murska Sobota

OdgovorNapisal/-a Mesojedec » 26 jan 2004, 23:41

Oj!

Če se ne motim, v tem rastlinjaku v Tivoliju prezimujejo kaktusi botaničnega vrta (BV) v Ljubljani. Pač imajo pomanjkanje prostora v BV. Priporočam obisk BV v toplejših mesecih :wink:

Lep pozdrav,
IvoJ
Uporabniški avatar
Mesojedec
Moderator
Moderator

Kraj: Kresnice

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 02 feb 2004, 01:14

Ojla BoGo,

NEEEEE! Ključ imajo samo na Litijski ( :?: ), tam v Tivoliju pa baje ne :arrow: zato ti v Tivoliju ne morejo odpret in razkazat rastlinjaka ( :roll: ). Al te naj kar čez ključavnico not dajo :lol:

Kar se pa obiska tiče v Botaničnem vrtu:
nazadnje sem bila lani proti jeseni enkrat. Bilo je kar nekaj sprememb (v velikem rastlinjaku so na novo posadili cel kup malih kaktuskov :? , Kraljico noči so močno obrezali :cry:) vendar so nekateri primerki (predvsem tisti pred in ob upravni stavbi) občudovanja vredni, sploh pa njihovi cvetovi. Mislim, da se da veliko videti, pa ne samo kaktusov :!: tako, da se pridružujem priporočilu Mesojedca :wink:

PS: če prezimujejo iz BV svoje kaktuse tudi v Tivoliju pa res ne vem, na zadnje sem videla stekljenjak spomladi pa so bili notri le tisti primerki, ki so vsajeni ob rob rastlinjaka v pesku. Za tiste sem dobila informacije na Litijski.
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

Vrni se na Kaktusi in sukulente

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov