Ja tako je, tudi velika ljubezen se včasih pozabi oz. "da na stran"....ampak vedno se vrne
Namreč že cela era je minila od takrat, ko sem se ljubiteljsko ukvarjala s kaktusi... Tedaj sem bila tudi članica društva kaktej, prejemala sem njihovo glasilo, katuse sem tudi sejala..... Kasneje so se žal spremenili življenski pogoji (stanovanje...), kariera.....
Naj povem, da me je kljub temu ves čas spremljalo oz. z menoj potovalo dvoje okroglih korit s kaktusi.... Sedaj pa imam spet možnost za ponoven sicer skromen a razširjen začetek ......
Razmišljala sem, da bi naredila zunanjo zasaditev kaktusov v idealnem kotu ob fasadi na zahodni strani hiše..... Pri tem pa se ubadam kako urediti tla oz. ta prostor....Namreč - spomladi imamo v planu tlakovati dvorišče - vse do fasade, in ne vem ali bi tlakovce na predvidenem mestu za kaktuse sploh položili (sedaj je na tem delu betonska plošča). Verjetno pa bi bilo potrebno, da je "greda" malo dvignjena ?
Kako bi torej uredila to gredo ? Zamišljam si zemljo, v katero bi posadila kaktuse (verjetno tudi v lončkih) in nato na vrhu kamenje oz. prodnike... Dolžina zidu je na tem mestu 3 m, širino pa bi bila npr. pribl. 80 cm, in kolikšna bi naj bila minimalna globina
Hvaležna bom za vsak nasvet oz. mnenje.