Utrinki iz današnjega sestanka DPKS

Diskusija o kaktusih in sukulentah (sočnicah). Kako kaktuse in sukulente vzgajamo, presajamo, gnojimo, ...

Moderatorji: dusanh, izi, Moderatorji

Utrinki iz današnjega sestanka DPKS

OdgovorNapisal/-a goranrasic » 10 sep 2004, 22:52

Vse kar lahko rečem je " a je lahk še kej boljš ".
Danes sem bil prvič na sestanku in sem čisto navdušen, še posebej nad radodarnostjo članov (še posebej Klavdije, nekega gospoda, katerega ne poznam po imenu, ter nekega mladega para, ki ju tudi ne poznam po imenu). Jaz in tudi moja punca, ki je bila z menoj sva si v nekaj minutkah podvojila najino zbirko kaktusov.
Tako da tisti, ki vas ni bilo vam je lahko zelooooo žal.
Naslednji mesec pridem zopet 110 %.

Goran

P.S. Hvala še enkrat vsem, ki ste mi darovali kaktuse.
goranrasic
Expert
Expert

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Mesojedec » 11 sep 2004, 01:36

Ojla!

Res ne vem, če je kaj boljšega. Goran nisem se ti predstavil, se ti bom pa naslednjič. Verjetno si mislil mene s punco, ko smo pri Klavdijinem avtu povečevali svojo zbirko.
Tudi jaz bi se zahvalil vsem za radodarnost, na sestankih si res nabereš polno novih izkušenj, ter povečaš svojo zbirko pikačev.

Pohvalil bi tudi Jureta, ki je imel res dobro predavanje in predvsem koristno za nas začetnike.

Lep pozdrav!
IvoJ
Uporabniški avatar
Mesojedec
Moderator
Moderator

Kraj: Kresnice

OdgovorNapisal/-a goranrasic » 11 sep 2004, 09:43

A tisto si bil ti mesojedec. No, vsaj za naslednjič vem. Hvala ti za tvoj prispevek h moji zbirki.
Ja res sem se naučil dosti novega na predavanju.
Se vidimo naslednjič

Goran
goranrasic
Expert
Expert

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 11 sep 2004, 11:53

Ojla,

no zamudila sta še najbolj poučen del predavanj v piceriji Luigi, kjer lahko izveš še veliko več, saj je pogovor sproščen in izkušnje kar same letijo iz "starih" mačkov, vsi po vrsti pa so pripravljeni pomagat nam začetnikom.

No sej jest se moram tud vama zahvalit :arrow: saj če vaju nebi bilo,

bi mi moji viški ostali :roll: tako sem se jih pa lahko na lep način

znebila :wink:

Tako, vidta da nisem tolk radodarna :twisted: le škoda mi jih je stran metat :lol: .

Sicer je pa to v društvu čist običajno, tisto kar majo člani viška prinesejo zastonj, eksote pa prinesejo po sindikalni smešno nizki ceni.

Ps:Goran tisti gospod je Jože, v društvu skrbi za knjižnico tako da priporočam, da si sposodiš kako knjigo o kaktusih-sej veš literatura je pomembna :wink:
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a starina » 11 sep 2004, 12:07

Tudi jaz se prikljucujem Goranovim besedam..... zelo lepo predavanje in res veliko koristnih informacij sem izvedel... :lol:

lep pozdrav.... se pisemo vidimo... :lol:

tomy
SUX TO MUCH

_____ www.skerca.si_____
starina
Guru
Guru

Kraj: vič-ljubljana

OdgovorNapisal/-a goranrasic » 11 sep 2004, 15:09

Škoda, da nisem včeraj vzel kakšne knjige, ker bi rabil nekaj nasvetov glede vzgoje aztekiuma hintoniija, katerega sem danes dobil iz anglije.
Ali mi zna mogoče kdo od vas svetovati kako naj ga vzgajam. posadil ga bom v humusno-ilovnato-peščeno mešanico kot piše na hrovatinovi strani, to je pa tudi vse kar vem.

Hvala,

Goran
goranrasic
Expert
Expert

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 11 sep 2004, 16:45

Ojla Goran,

a lahko kako sliko Aztekiuma daš gor :roll:
Vem, da sem te že enkrat vprašala, pa me še vedno zanima. Koliko je velik, kako je bil zapakiran, koliko si dal za njega, koliko časa je potoval, kje si ga naročil, potek naročanja...Skratka napiš vse :!:
Glede nege oz. vzgoje ti naj pa kdo ki ima iskušnje pove-jest vem samo to kar si že sam prebral. :?
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru

OdgovorNapisal/-a goranrasic » 11 sep 2004, 22:51

Ja, bom probal vse napisat.
Velik je 3 cm, zapakiran je bil v časopisni papir, na koreninah je bilo še nekaj zemlje (trenutno je še vedno neposajen, saj čakam ilovico-dobim jo jutri). Za njega sem plačal 25 evrov. Dobil sem ga od philipa whitea iz anglije (ima svojo stran na internetu-mislim da je naslov pelecyphora ali lophopora-nekaj v zvezi z imeni teh kaktusov). Tam sem tudi naročil kaktus, saj je tam njegov email. Potek naročanja je bi pa dolgotrajen, oz. sam sem ga naredil dolgotrajnega, saj sem vmes enkrat prekinil naročilo in potem zopet naročil isto stvar :roll: . Plačal sem mu tako da sem mu v kuverti z letalsko pošto poslal 25 evrov in zraven napisal svoj naslov (vse skupaj je stalo 115 SIT). To sem naredil v prejšnji teden v petek, danes sem pa že na dom dobil kaktus. to je vse :lol:

Goran
goranrasic
Expert
Expert

Hintoni

OdgovorNapisal/-a izi » 12 sep 2004, 18:46

Danes sem v Nemčiji kupil 2 A. hintoni, velika dober cm za 4 €. In dve Geohintonije za isti denar.

LPI
Uporabniški avatar
izi
Moderator
Moderator

Kraj: Lesce

OdgovorNapisal/-a goranrasic » 12 sep 2004, 20:32

Živijo,
Izi a bi mi lahko povedal kaj o vzgoji aztekiuma hintoniia, ker ga ne bi rad izgubil s tem, da bi ga napačno vzgajal.

Hvala,

Goran
goranrasic
Expert
Expert

Vrni se na Kaktusi in sukulente

• Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten